Κορονοϊος: Καλλιτέχνης αποτυπώνει σε σκίτσα τη σκληρή καθημερινότητα των γιατρών εν μέσω πανδημίας

Δείτε τις δημιουργίες του Alireza Pakdel που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Κορονοϊος: Καλλιτέχνης αποτυπώνει σε σκίτσα τη σκληρή καθημερινότητα των γιατρών εν μέσω πανδημίας

Ο κορονοϊός μαστίζει την υφήλιο και οι αριθμοί των νεκρών και των κρουσμάτων ολοένα και αυξάνονται. Πάνω από 72 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο. Γιατροί και νοσηλευτές πολεμάνε στην πρώτη γραμμή και νυχθημερόν μάχονται για να σώσουν όσους νοσούν από τον ιό .

Η δίχως τέλος αυτή μάχη γιατρών και νοσηλευτών εμπνέει καλλιτέχνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι αποτυπώνουν στις δημιουργίες τους την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.

Ο Alireza Pakdel είναι ένας από αυτούς. Ο 39χρονος καλλιτέχνης δημιουργεί σκίτσα που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες εξελίξεις και τις αλλαγές που έχει φέρει ο κορωνοϊός στην καθημερινότητα όλων. Πρωταγωνιστές των σκίτσων του είναι ο κάθε γιατρός και νοσηλευτής που αγωνίζεται μέρα - νύχτα, χωρίς να υπολογίζει κούραση και ωράρια.

Εκτός όμως από τα γεγονότα, ο Alireza αποτυπώνει στα σουρεαλιστικά σκίτσα του τη δύναμη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αλλά και τα συναισθήματα που κυριαρχούν τις μέρες αυτές.

Σε ένα σκίτσο, ένας γιατρός αναπολεί τα αγαπημένα του πρόσωπα που τον περιμένουν στο σπίτι, όμως παραμένει εκεί , στο πλευρό όλων όσων τον έχουν ανάγκη. Σε ένα άλλο, μία ομάδα γιατρών κρατάει τους δείκτες του ρολογιού μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Συγκινητική είναι και η εικόνα όπου ένας γιατρός και μία νοσοκόμα προσπαθούν να σπάσουν την αλυσίδα του κορωναϊού από το χέρι ενός ασθενή, αλλά και αυτή ενός γιατρού που θυσιάζει τον εαυτό του για να προστατεύσει τους ασθενείς του.

Ο Alireza Pakdel, έργα του οποίου έχουν αναγνωρισθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς στο παρελθόν, ανέβασε τις δημιουργίες του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram (@alirezapakdel_artist) πριν από μερικές ημέρες και ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε τα συγκινητικά σκίτσα του Ιρανού καλλιτέχνη στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved