Κορονοϊός: Πρέπει να καθαρίζουμε τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ; Δείτε τι συνιστούν οι ειδικοί (vid)

Καθαρίζουμε τα προϊόντα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ ή όχι;

Κορονοϊός: Πρέπει να καθαρίζουμε τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ; Δείτε τι συνιστούν οι ειδικοί (vid)

Η εξάπλωση του κορονοϊού έφερε νέες…συνήθειες στη ζωή μας. Τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, σωστή απολύμανση των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε.

Τι γίνεται όμως με τα προϊόντα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ; Πρέπει να τα απολυμαίνουμε και με ποιο τρόπο;

Σύμφωνα με τον Δρ. Jaimie Meyer, βοηθό καθηγητή ιατρικής και κλινικό καθηγητή νοσηλευτικής στην Ιατρική του Yale, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η τροφή ή η συσκευασία τροφίμων συνδέεται με τη μετάδοση του ιού, συνιστά να είμαστε προσεκτικοί.

Μιλώντας στο Business Insider προτείνει να κάνουμε παραγγελία στο σπίτι τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε, να ψεκάζουμε και να καθαρίζουμε πολύ καλά τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα ψώνια καθώς ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει για αρκετές μέρες πάνω σε ορισμένες επιφάνειες.

Από την πλευρά του ο Δρ Eric Cioe-Pena, διευθυντής Παγκόσμιας Υγείας στο Northwell Health ανέφερε στο ίδιο μέσο, ότι θα πρέπει να πλένουμε το κάθε προϊόν με σαπούνι και νερό ή να το καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί.

Όπως αναφέρει, μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως ο ιός είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός σε πλαστικά και μέταλλο. Προτείνει λοιπόν να πετάμε κάθε πλαστική συσκευασία που ενδεχομένως έχουν πιάσει κι άλλοι άνθρωποι και να αποθηκεύουμε τα προϊόντα σε βάζα, χάρτινες συσκευασίες, κ.ο.κ.

Την άποψη αυτή φαίνεται ότι συμμερίζεται και ο Αμερικανός γιατρός Jeffrey VanWingen, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο όπου δείχνει πώς να απολυμαίνουμε τα προϊόντα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ. Περιττό να αναφέρουμε ότι το βίντεο έγινε σε viral μέσα σε δύο μέρες!

Δείτε το ευθύς αμέσως:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved