Κοροναϊός: Τι έκανε η Ελένη Μενεγάκη για να προστατεύσει την ίδια και τα παιδιά της; (vids)

Ποιες είναι οι συμβουλές που δίνει στην 5χρονη Μαρίνα; Που απαγόρευσε στα παιδιά της να πηγαίνουν και τι ζήτησε από τη μητέρα της; 

Κοροναϊός: Τι έκανε η Ελένη Μενεγάκη για να προστατεύσει την ίδια και τα παιδιά της; (vids)

Κάθε μεσημέρι, η Ελένη Μενεγάκη μας κρατάει συντροφιά μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και πολύ συχνά αναφέρεται στην οικογένειά της και στη δική της καθημερινότητα στο σπίτι.

Τις τελευταίες μέρες, όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις για τον κοροναϊό. Η Ελένη Μενεγάκη δεν θα μπορούσε να αφήσει το συγκεκριμένο θέμα ασχολίαστο και σε διάφορα στιγμιότυπα της εκομπής της έχει μοιραστεί μαζί μας τι κάνει για να προστατεύσει την ίδια και την οικογένειά της.

«Πλύνε χέρια, βάλε μάσκες»

Το συχνό πλύσιμο των χεριών τουλάχιστον για είκοσι δευτερόλεπτα και η φροντίδα της ατομικής υγιεινής είναι σύμφωνα και με τους ειδικούς, το νούμερο ένα που πρέπει όλοι να προσέξουμε και να τηρήσουμε.

Πριν από μερικές ημέρες, η παρουσιάστρια εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες της ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και ζήτησε να της φέρουν αντισηπτικά στο καμαρίνι της για να πλένεται όποιος μπαίνει.

«Εγώ σήμερα που μπήκα μέσα, για πρώτη φορά πρόσεξα ένα χαρτάκι που έχουν κολλημένο εκεί πέρα που λέει: "Τι πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς για τον κοροναϊό" και λέει: "Πλύνε τα χέρια, βάλε μάσκες κάθε φορά που ακουμπάς ένα κουμπί ασανσέρ, το πόμολο της πόρτας". Έπαθα τέτοιο πανικό που λέω φέρτε μου εκεί στο καμαρίνι μεγάλα αντισηπτικά να πλένεται όποιος έρχεται. Δίνουμε χρήματα, πληρώνουμε, πληρώνουμε διόδια, τα πιάνουμε, μετά έρχομαι εδώ, πιάνω εσένα κι εσένα, πιάνω και τα παιδιά μου. Ε όχι!»

Δείτε το απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο.



Οι συμβουλές στη μικρή Μαρίνα

Πριν ακόμα από το κλείσιμο όλων των σχολείων και νηπιαγωγείων της χώρας, η Ελένη Μενεγάκη είχε κρατήσει την 5χρονη Μαρίνα στο σπίτι. Όπως τόνισε και στην εκπομπή της, είναι σημαντικό τα παιδιά που βρίσκονται στη νηπιακή ηλικία να μην έρχονται σε επαφή με μωρά ή ηλικιωμένους αλλά και να μην αγκαλιάζονται μεταξύ τους.

«Την προηγούμενη εβδομάδα δεν την είχα στείλει στο σχολείο και πεντακόσιες φορές σήμερα της είπα "μην αγκαλιάζεσαι και φιλιέσαι με τα άλλα παιδάκια", αλλά τι να πω σε ένα πεντάχρονο που με ενθουσιασμό θα πάει και θα ξαναδεί τους φίλους του… που λείπανε και αυτά τα περισσότερα γιατί είχαν μείνει ελάχιστα! Εγώ θα το ρωτήσω το παιδί μου "Εντάξει σήμερα με τα άλλα τα παιδάκια"; Και θα μου πει εντάξει, αλλά εγώ ξέρω το παιδί μου. Βάζω στοίχημα ότι αγκαλιάστηκε!»

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή της. Η συγκεκριμένη εκπομπή είχε προβληθεί πριν την επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων.



Ζήτησε από τη μητέρα της να φύγει από το σπίτι

Τα άτομα πιο μεγάλης ηλικίας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ο κοροναϊός είναι ακόμα πιο επικίνδυνος για αυτούς. Η Ελένη Μενεγάκη ανησύχησε για τη μητέρα της, Ζέτα Μισόκαλου, και όπως εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες της, της ζήτησε να φύγουν με τον σύζυγό της, Στέλιο, για το νησί.

«Είχα μία κουβέντα με τη μαμά μου σήμερα το πρωί. Της είπα μήπως είναι καιρός να φύγετε από το σπίτι, να πάτε στο νησί (Κάρυστο)»

Τότε, τα σχολεία δεν είχαν ακόμα κλείσει και συνέχισε προσθέτοντας:

«Τα παιδιά μπαίνουν και βγαίνουν στο σπίτι, πηγαίνουν στο σχολείο, έχεις μία άλφα ηλικία. Έχεις μία ευαισθησία στα κρυολογήματα παραπάνω το χειμώνα και της λέω μήπως πρέπει να προστατευτείς παραπάνω και να είστε οι δυο σας (εννοώντας τον σύζυγό της μητέρας της, Στέλιο Μισόκαλο)».

Δείτε το απόσπασμα:



Που απαγόρευσε στα παιδιά της να πηγαίνουν;

Τις τελευταίες δύο μέρες, η καμπάνια #menoumespiti έχει γίνει viral και επώνυμοι και μη, έχουν κινητοποιηθεί για να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι έξοδοι σε κοινόχρηστους χώρους.

Τα σχολεία έχουν πλέον κλείσει, όπως και τα σινεμά, τα θέατρα, τα κέντρα διασκέδασης και τα γυμναστήρια.

Πριν ακόμα όμως αποφασιστούν τα παραπάνω μέτρα από το Υπουργείο Υγείας, η Ελένη Μενεγάκη είχε φροντίσει για να προστατεύσει τα παιδιά της και τους είχε ήδη απαγορεύσει να πηγαίνουν σινεμά.

Χαρακτηριστικά, την ημέρα που MGM και Universal ανακοίνωσαν ότι η πρεμιέρα του Bond «No Time to Die», θα πάρει παράταση λόγω της έξαρσης του ιού, είπε στην εκπομπή της:

«Το πρώτο πράγμα που είπα στα μεγάλα μου παιδιά είναι ξεχάστε λίγο το σινεμά αυτές τις μέρες. Άσε να μάθουμε τα νέα και αργότερα βλέπουμε.»

Τα παιδιά μένουν στο σπίτι και έχει εφοδιαστεί με τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ

Στην εκπομπή της Παρασκευής, ο Θοδωρής Κουτσόπουλος τη ρώτσε εάν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και η Ελένη Μενεγάκη απάντησε:

«Δεν πήγα εγώ, αλλά εφοδιάστηκα. Άλλος άνθρωπος πήγε γιατί εγώ δεν μπορώ είμαι μέσα στο σπίτι με τόσα παιδιά… πάντως τα ψώνια μου τα έχω κάνει!»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



Τέλος, αξίζει να σχολιάσουμε την αντίδραση της παρουσιάστριας όταν έλαβε το μήνυμα από την Γραμματεία Γενικής Προστασίας σχετικό με τον κοροναϊό.

«Εκεί που κοιμόμουν λέω, είναι συναγερμός του σπιτιού μου, τι είναι; Και μόλις το διάβασα είπα: Μπράβο και σε αυτό. Πολύ επιτυχημένο!»



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved