9χρονος που πάσχει από νανισμό σπαράζει για το bullying που δέχεται και συγκινεί το παγκόσμιο κοινό

«Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω» - Το βίντεο με το 9χρονο αγόρι να κλαίει με λυγμούς για το bullying που δέχεται από τους συμμαθητές του, κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει. 

Άλκηστις Κοϊνάκη
9χρονος που πάσχει από νανισμό σπαράζει για το bullying που δέχεται και συγκινεί το παγκόσμιο κοινό

Γονιός ή μη, βλέποντας ένα τέτοιο βίντεο δεν γίνεται να μη σπαράξει η καρδιά σου.

Ο 9χρονος Quaden κλαίει με λυγμούς και θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του λόγω του καθημερινού bullying που δέχεται στο σχολείο. Το αγόρι πάσχει από αχονδροπλασία, μια γενετική διαταραχή που προκαλείται από τον νανισμό, και κάθε μέρα οι συμμαθητές του στο σχολείο τον κοροϊδεύουν για το σώμα και το ύψος του.

Το βίντεο που μέσα σε τρεις μέρες ξεπέρασε τα 17 εκατομμύρια views, ανέβασε στο Facebook η ίδια η μητέρα του παιδιού θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και να παροτρύνει και άλλους γονείς να κινητοποιηθούν κατά του παιδικού εκφοβισμού.

Αφορμή στάθηκε ένα περιστατικό στο οποίο η ίδια ήταν παρούσα την περασμένη Τρίτη. Η Yarraka Bayles πήγε να πάρει τον γιο της από το σχολείο και είδε με τα μάτια της έναν συμμαθητή του να τον κοροϊδεύει για το ύψος του. Όταν πήγαν στο αυτοκίνητο ο μικρός Quaden άρχισε να κλαίει και η μητέρα του χωρίς δεύτερη σκέψη τον βιντεοσκόπησε με το κινητό.





«Θέλω όλοι να ξέρουν, γονείς, εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι ποιο είναι το αποτέλεσμα του εκφοβισμού. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι άλλη μια φορά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν» αναφέρει η μητέρα στο βίντεο.

Τα λόγια του 9χρονου αγοριού συγκλονίζουν:

«Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω», ακούγεται να λέει στο βίντεο με δάκρυα στα μάτια.

Το βίντεο έχει φυσικά γίνει viral και κάνει όλους μας για ακόμη μία φορά να συνειδητοποιήσουμε πώς το bullying τραυματίζει με τον χειρότερο τρόπο μία παιδική ψυχή.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο έστειλαν στη μαμά του του Quaden τη συμπαράστασή τους. Είναι όμως αυτό αρκετό; Όχι. Πρέπει όλοι μας όταν γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων, να μην γυρίζουμε το κεφάλι, αλλά να τα καταδικάζουμε και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τα εξαλλείψουμε. Σήμερα είναι ο Quaden, αύριο όμως, ας μην βρεθεί κανένα παιδί ξανά στην ίδια θέση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved