Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας οι ψευδείς ειδήσεις για τον κοροναϊό

Για τα αποτελέσματα του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και την πρόταση της χώρας μας, μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας οι ψευδείς ειδήσεις για τον κοροναϊό

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Νοσημάτων (ECDC).

Παράλληλα όμως, σε ό,τι έχει να κάνει με τον προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αλληλεγγύη των κρατών και το σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, συμφωνήσαμε αν και εφόσον παραστεί ανάγκη – και η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που το προσυπέγραψε αυτό – να υπάρχει ένας μηχανισμός προμήθειας φαρμάκων ή προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων ή μασκών για παράδειγμα.

Αν βρεθεί κάποια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έλλειψη, να στηριχθεί. Να στηριχθούν και τρίτες χώρες που έχουν πιο ανίσχυρα υγειονομικά συστήματα από αυτά των ευρωπαϊκών χωρών και βέβαια η Κίνα στην πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved