Η πραγματική «Mary Poppins» και η ιστορία της (vid)

H πραγματική γυναίκα που ενέπνευσε την Mary Poppins

Η πραγματική «Mary Poppins» και η ιστορία της (vid)

Η συγγραφέας της Mary Poppins, Pamela Lyndon, εμπνεύστηκε το χαρακτήρα του βιβλίου της από μια γυναίκα που έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή της.

Και ποιος δεν γνωρίζει την Mary Poppins. Την αξιολάτρευτη αυτή νταντά που κατάφερε να κάνει κάθε παιδί να την αγαπήσει. Πόσα γνωρίζετε όμως για την πραγματική γυναίκα που έκανε την Pamela Lyndon να εμπνευστεί τον διάσημο αυτό χαρακτήρα;

Ναι! Για όσους δεν το γνώριζαν, υπήρξε πραγματική Mary Poppins και ήρθε στη ζωή της συγγραφέως τη στιγμή που πραγματικά τη χρειαζόταν. Δεν ήταν μόνο εκείνος ο χαρακτήρας που εμπνεύστηκε ως P. L. Travers (το όνομα που υπέγραφε τα μυθιστορήματά της) αλλά ήταν ο βασικός χαρακτήρας στα βιβλία της «Aunt Sass».

Αν και ήταν μια αξιαγάπητη φιγούρα, το να γίνει ταινία και μάλιστα με πρωταγωνίστρια την Julie Andrews, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έλεγαν «όχι» στον Walt Disney μεταξύ των οποίων και η ίδια η συγγραφέας.

Το 1961, η συγγραφέας ταξίδεψε απρόθυμα, μετά και από τη στενότητα στα οικονομικά της, από το σπίτι της στο Λονδίνο στο Λος Άντζελες για να δουλέψει μαζί με τον Walt Disney, μετά από προτροπή του ατζέντη της. O Disney επιδίωκε να αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων της με τις ιστορίες της Mary Poppins πάνω από είκοσι χρόνια, αφού έχει υποσχεθεί στις κόρες του ότι θα έφτιαχνε μια ταινία βασισμένη σε αυτά. Η Travers, αντιστεκόταν σθεναρά σε αυτές τις προσπάθειες του Disney, επειδή φοβόταν την αλλοίωση του χαρακτήρα του βιβλίου της, της Mary Poppins. Ωστόσο, επειδή δεν είχε γράψει κάτι για αρκετό διάστημα και τα έσοδα από τα βιβλία της είχαν μειωθεί, με κίνδυνο να χάσει το σπίτι της, δέχτηκε.

Η δύσκολη παιδική ηλικία της Travers στην Αλόρα του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία που ζούσε ως παιδί, ήταν η έμπνευσή της στις περισσότερες ιστορίες της Mary Poppins. Η Travers λάτρευε τον στοργικό και εφευρετικό της πατέρα, Travers Robert Gof, αλλά το πρόβλημα αλκοολισμού που είχε, έχει ως αποτέλεσμα τις συνεχείς απολύσεις του από τη δουλειά και τεταμένη σχέση με τη σύζυγό του, η οποία έφτασε μέχρι και την απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Gof πέθανε αρκετά νέος από φυματίωση όταν η συγγραφέας ήταν εφτά χρονών.

H ολοκλήρωση της ταινίας και η αντίδρασή της

Όταν η ταινία ολοκληρώθηκε, η ίδια δεν ήταν ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα καθώς η ταινία είχε ξεφύγει τελείως από το περιεχόμενο του βιβλίου της. Στην πρεμιέρα όμως αρχικά, παρακολουθούσε τη Mary Poppins χωρίς ενθουσιασμό, ειδικά κατά τη διάρκεια των σκηνών με κινούμενα σχέδια. Σταδιακά ζεστάθηκε με την υπόλοιπη ταινία και συγκινήθηκε βαθιά από την απεικόνιση της προσωπικής κρίσης και λύτρωσης του George Banks.

Μάθετε περισσότερα για την πραγματική Mary Poppins και το πώς κατάφερε να γίνει μία από τις εμπορικότερες ταινίες στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved