Αυτά τα μωρά πεινάνε πολύ - Δείτε το απολαυστικό βίντεο (vid)

Θέλουν να φάνε και να φάνε τώρα!

Αυτά τα μωρά πεινάνε πολύ - Δείτε το απολαυστικό βίντεο (vid)

Η ώρα του φαγητού ενός μωρού είναι από τις πιο δύσκολες για μια μαμά.

Αν το μωρό πεινάει και τρώει, δεν το προλαβαίνει ενώ αν είναι δύσκολο στο φαγητό και κλείσει ερμητικά το στόμα του, το τάισμα εξελίσσεται σε Οδύσσεια.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα μωράκια πεινάνε και θέλουν να φάνε. Όχι μόνο το φαγητό τους αλλά και αυτό που τρώνε οι γονείς ή τα αδελφάκια τους.Τρώνε με το κουτάλι ή με τα χέρια και τρώνε λαίμαργα. Απολαμβάνουν μάλιστα κάθε μπουκιά του φαγητού τους, αδιαφορώντας πόσο έχουν λερώσει το σπίτι ή το πρόσωπό τους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι τον 6ο μήνα η καταλληλότερη τροφή για το βρέφος είναι το μητρικό γάλα και ο αποκλειστικός θηλασμός εφόσον είναι εφικτός.

Από τον 6ο - 7ο μήνα το μωρό αρχίζει να τρώει κρέμες δημητριακών όπως ρυζοκρέμες που δεν περιέχουν γλουτένη και πολτοποιημένα λαχανικά όπως καρότο, κολοκυθάκι, πατάτα αυξάνοντας σταδιακά την ποικιλία. Στη συνέχεια προστίθενται στη διατροφή του τα πολτοποιημένα φρούτα όπως το μήλο, η μπανάνα και το αχλάδι και λίγο αργότερα, το μαγειρεμένο άπαχο κρέας όπως μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, αλεσμένα μαζί με λαχανικά, καθώς και κρόκο αυγού.

Πολλά από τα μωράκια που θα δείτε τρώνε μόνα τους και άλλα περιμένουν με λαχτάρα. Όλα τους όμως είναι ιδιαίτερα πεινασμένα:





© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved