Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Χριστούγεννα σημαίνουν χαρά, φως, δώρα, στολίδια, χρώματα.

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Είναι η αγαπημένη γιορτή όλου του χρόνου και σίγουρα δεν θα ήταν τα ίδια αν δεν υπήρχε ο Άγιος Βασίλης, ο αγαπημένος παππούλης των παιδιών με την μεγάλη κοιλίτσα, τα λευκά μαλλιά και γένια και την κόκκινη ενδυμασία.

Δίνει απλόχερα χαρά και το γράμμα με αυτόν παραλήπτη, είναι μία αδιαπραγμάτευτη ιεροτελεστία. Κάθε χρόνο, τα παιδιά μετρούν αντίστροφα μέχρι να έρθει η στιγμή που θα το γράψουν Βασίλη και έπειτα, κλείνουν τον φάκελο και βάζουν την τελευταία πινελιά «Προς: Άγιο Βασίλη».

Και φέτος, τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων βρίσκονται ήδη στη θέση τους, έξω από τα Κεντρικά Καταστήματα της χώρας, περιμένοντας τα γράμματα όλων των παιδιών. Γράμματα πολύχρωμα, με ζωγραφιές και πρωτότυπες κατασκευές, όμορφες ευχές και κυρίως με τις περιγραφές των πολυπόθητων δώρων. Γράμματα συγκινητικά, που δεν περιμένουν δώρα αλλά μεταφέρουν τους προβληματισμούς και την αγωνία των μεγάλων. Γράμματα μοναδικά, που περιέχουν ζαχαρωτά κι αυτοσχέδια μικρά δώρα για τα ξωτικά, αυτοκόλλητα και χρυσόσκονη, ακόμη και καρότα για τους ταράνδους του Άγιου Βασίλη!

Όλες αυτές τις μέρες, ο Τομέας Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη που παραλαμβάνει το γράμμα του κάθε παιδιού και στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια του δικτύου όλης τη χώρας, αποστέλλονται οι απαντήσεις, σε όσα από αυτά, αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

«Για εμάς, τους ανθρώπους των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο πολιτισμός, η κοινωνία και το αύριο των παιδιών είναι προτεραιότητα σε κάθε ενέργεια και συνεργασία κι αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα, συνεχίζοντας τη χριστουγεννιάτικη δράση μας, τη μεγαλύτερη δράση κοινωνικής ευθύνης των ΕΛΤΑ, για 28η χρονιά.» είναι το μήνυμα που στέλνουν τα ΕΛΤΑ φέτος παρακινώντας όλους μας να προσθέσουμε λίγη ακόμα μαγεία στις γιορτινές αυτές ημέρες.

Εσείς, γράψατε το γράμμα σας; Εάν όχι, μην καθυστερείτε! 27 μόλις μέρες απομένουν για τα Χριστούγεννα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved