Κλέλια Πανταζή: Όλα όσα νιώθει στην 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της (pics)

Μετρά αντίστροφα για τον ερχομό του μωρού της.

Κλέλια Πανταζή: Όλα όσα νιώθει στην 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της (pics)

Η Κλέλια Πανταζή και ο σύζυγός της Λευτέρης Τσάκαλος, είναι έτοιμοι να υποδεχτούν το γιο τους.

Η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής από τη στιγμή που μοιράστηκε το νέο της εγκυμοσύνης της στα social media μέχρι και σήμερα, δεν σταμάτησε να αναρτά φωτογραφίες με την κοιλίτσα της που μεγάλωνε μήνα με το μήνα.

Η χαρά και η ευτυχία που θα γίνει μητέρα αποτυπώνεται σε όλες σχεδόν τις αναρτήσεις της ενώ δεν σταματά να χαμογελά.

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες για την γέννα, δεν κρύβει ότι έχει αγχωθεί λιγάκι. Και είναι λογικό καθώς σχεδόν όλες οι μέλλουσες μητέρες νιώθουν εκτός από προσμονή και αρκετό άγχος για την ημέρα του τοκετού.

Τι συμβαίνει όμως στην 38η εβδομάδα κύησης;

Η 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης εκτείνεται από τη συμπλήρωση 37 εβδομάδων από την πρώτη ημέρα της τελευταίας έμμηνου ρύσης μέχρι και τη συμπλήρωση 37 εβδομάδων και 6 ημερών από το ορόσημο αυτό.

Όμως η πραγματική ηλικία του εμβρύου στο τέλος της εβδομάδας αυτής μετρούμενη από τη γονιμοποίηση είναι 35 εβδομάδες και 6 ημέρες!

Φυσικά το πότε θα έρθει το μωράκι σας δεν το γνωρίζουμε ακριβώς, εκτός αν υπάρχει, για ιατρικούς λόγους προκαθορισμένη ημερομηνία τοκετού. Η λεγόμενη «Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού», η οποία έχει υπολογιστεί με βάση την Τελευταία Έμμηνο Ρύση, δεν είναι παρά αυτό, που φανερώνει το όνομά της: ΠΙΘΑΝΗ. Ο τοκετός ενδέχεται να επέλθει πιο πριν ή πιο μετά από το ορόσημο αυτό.

Όπως εξηγεί ο γυναικολόγος του Mothersblog κ. Μενέλαος Λυγνός το σώμα σας προετοιμάζεται και αυτό για την ημέρα του τοκετού. Κάποιες από τις αλλαγές αυτές ενδέχεται να τις παρατηρήσετε και μόνη σας. Έτσι η κάθοδος του νεογνού στην λεκάνη, έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν σε κάποιο βαθμό οι καούρες, αλλά και να διευκολυνθεί η αναπνοή σας.

Δείτε τι άλλο συμβαίνει στο σώμα την 38η εβδομάδα κύησης στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved