Το νέο Frozen είναι εδώ και δεν θα το χάσουμε με τίποτα!

Αλήθεια, εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μπορούν να «απογειώσουν» μία ταινία στο μικρό αλλά και το μεγάλο κοινό; 

Το νέο Frozen είναι εδώ και δεν θα το χάσουμε με τίποτα!

Μπορείς να φανταστείς ποια είναι η σύσταση, που εκτός από αναρίθμητες εισπράξεις στα ταμεία, θα κάνει όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από ηλικία ή φύλο να μιλάει για αυτή με τα καλύτερα λόγια; Ομολογώ πως μέχρι πριν λίγα χρόνια, συγκεκριμένα έξι, αν με ρωτούσες δεν θα είχα καμία απάντηση έτοιμη. Ωστόσο, πηγαίνοντας τότε να παρακολουθήσω την προβολή του κινουμένου σχεδίου «Ψυχρά και Ανάποδα» μαζί με την κορούλα μου, συνειδητοποίησα πως η συνταγή είναι πολύ πιο περίπλοκη από όσο νομίζουμε.

Το να «σπάσεις» τα ταμεία σε ένα μόνο ηλικιακό γκρουπ, είναι κάτι που ίσως το έχουν καταφέρει αρκετοί. Το να παρασύρεις όμως στον ρυθμό σου κορούλες μαζί με μαμάδες, να τραγουδήσουν «Και ξεχνώ, τα ξεχνώ, γίνομαι ένα με τον ουρανό», είναι κάτι πραγματικά μαγικό, που μόνο η βασίλισσα Έλσα μπορούσε να καταφέρει! Και ειλικρινά, εκτός από τη μικρή μου, ούτε εγώ πλέον μπορώ να κρύψω την ανυπομονησία μου για την κυκλοφορία του πολυαναμενώμενου sequel «Ψυχρά και ανάποδα II» της Disney στις 28 Νοεμβρίου!

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχω καταγράψει όλους τους λόγους, που θα σε πείσουν πως το κατά τα άλλα παιδικό animation «Frozen», εκτός από το μικρό σου δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα ούτε και εσύ.

Ένα σενάριο που «αιχμαλωτίζει»

Για πολλά χρόνια θεωρούσα πως οι ενήλικοι θεατές είναι πολύ πιο απαιτητικοί από τα παιδιά, κάτι που η κορούλα μου δεν άργησε να ανατρέψει. Όποια ταινία κι αν επέλεγα να παρακολουθήσουμε παρέα, όσο κι αν προσπαθούσα να της εξάψω το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια, καμία δεν είχε καταφέρει να κεντρίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της. Βλέποντας όμως το «Frozen», η μικρή μου… πάγωσε στη θέση της, δεν έβγαλε ούτε τσιμουδιά μέχρι να εμφανιστούν οι τίτλοι τέλους και φεύγοντας από το σινεμά με ρώτησε αν μπορούσαμε να έρθουμε ξανά. Η γρήγορη και περίτεχνη αφήγηση σε συνδυασμό με τις απρόβλεπτες ανατροπές, μας κράτησαν σε αληθινή αγωνία για περισσότερο από 100 λεπτά! Σε αυτό το «πλούσιο» σενάριο βασίστηκε και η LEGO®, δημιουργώντας μία ολόκληρη συλλογή από τουβλάκια εμπνευσμένα από τη συνέχεια της ταινίας, καλωσορίζοντας τα μικρά μας με τον πιο δημιουργικό τρόπο, στο κάστρο της Αρεντέλας, το μαγεμένο δεντρόσπιτο και σε μία… βαρκάδα με το κανό της Άννας!

FROZEN 234

Μουσική που σε ξεσηκώνει

Σε όλο αυτό φυσικά, συντέλεσε και η μουσική επένδυσή που «έντυσε» την ιστορία του Frozen με τα τραγούδια της ταινίας να παραμένουν δίκαια για αμέτρητες εβδομάδες στην κορυφή των παγκόσμιων charts. Περιττό να αναφέρω για πόσους μήνες συνεχόμενα ακουγόταν στο σπίτι μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που με αφορμή την επερχόμενη πρεμιέρα του «Ψυχρά και Ανάποδα II», αποφάσισα να… προετοιμάσω τη μικρή μου, κάνοντάς της δώρο τις δύο μοναδικές φιγούρες της Έλσα και της Άννα από τη Hasbro, οι οποίες τραγουδούν τα κομμάτια που θα ακουστούν στη νέα ταινία και διαθέτουν υπέροχα φορέματα και αξεσουάρ! Ειλικρινά, δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψω τους αστείους διαλόγους που σκαρφίζεται όταν τις… σκηνοθετεί χρησιμοποιώντας για σκηνικό το διώροφο Frozen κάστρο-βαλιτσάκι της Αρεντέλλας! Ποιος ξέρει; Μάλλον μεγαλώνω μία μελλοντική σκηνοθέτη!

Plus: Εάν θες και εσύ να εμπλουτίσεις με μία extra δόση… περιπέτειας τις ώρες παιχνιδιού του μικρού σου, τότε η έκδοση της Έλσα με το μαγικό άλογο NOKK που ζει στο νερό, είναι η ιδανικότερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις!

3456754

Το νέο Frozen είναι εδώ και δεν θα το χάσουμε με τίποτα!

Ένας ακόμη λόγος που η ταινία κατάφερε να τρυπώσει σε καρδιές μικρών και μεγάλων, ήταν ο αληθοφανής τρόπος με τον οποίο είχαν σκιαγραφηθεί οι χαρακτήρες από την ομάδα δημιουργίας. Όχι μόνο είχαν αποδοθεί με ρεαλιστική ακρίβεια, αλλά είχαν εμπλουτιστεί με ζωηρές και χαριτωμένες «πινελιές» που τους έκαναν ακόμη πιο αξιαγάπητους και θύμιζαν κάπως, ανθρώπους που υπάρχουν ήδη στη ζωή μας ή έστω, ανθρώπους που θα θέλαμε αυτή να συμπεριλαμβάνει. Κακά τα ψέματα, ποιος δεν θα ήθελε να έχει έναν κολλητό οξυδερκή και αστείο όπως ο χιονάνθρωπος Όλαφ ή ένα δυνατό στήριγμα, μία ασπίδα ενάντια στις αναποδιές της ζωής όπως είναι η Έλσα για την Άννα και αντίστροφα; Αν θες να συστήσεις αυτούς τους μοναδικούς χαρακτήρες στο μικρό σου, τότε να ξέρεις πως μπορείς να τους βρεις στα ράφια των καταστημάτων! Οι φιγούρες Whisper and Glow κυκλοφορούν σε οικονομική τιμή από την εταιρεία Giochi Preziosi σε 10 διαφορετικά σχέδια εμπνευσμένα από τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Οι φιγούρες φωτίζουν μαγικά απλώς με την… ανάσα του παιδιού και ζουν σε σπιτάκια πάγου που άμα τα ενώσεις αποκαλύπτουν έναν μαγικό κόσμο! Ένα εξίσου ωραίο δώρο είναι φυσικά και η εντυπωσιακή κούκλα Έλσα Αστραφτοχιονούλα, που πιέζοντας το κρυστάλλινο πετράδι της το φόρεμά της φωτίζεται και λέει το τραγούδι της νέας ταινίας «Into the Unknown»!

FROZEN 234567



Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως τα παιχνίδια, όπως και ο κινηματογράφος που απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες, είναι οι ιδανικές ευκαιρίες να… αποδράσουμε μερικές ώρες από την απαιτητική καθημερινότητα, απολαμβάνοντας ποιοτικό χρόνο με τα μικρά μας και εκτός αυτού, να γίνουμε και εμείς οι μανούλες για λίγο παιδιά! Να είσαι σίγουρη πως η νέα ταινίας της Disney «Ψυχρά και Ανάποδα II», θα σε κάνει να πιστέψεις και πάλι στα παραμύθια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved