Πέντε λόγοι που τα κορίτσια μου λατρεύουν το Frozen -και εγώ το ίδιο!

Έξι χρόνια έχουν περάσει από όταν η αξιαγάπητη βασίλισσα Έλσα μας προσκάλεσε στο… παγωμένο της βασίλειο και ομολογώ πως στο σπίτι μας, μοιάζει σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα!

Πέντε λόγοι που τα κορίτσια μου λατρεύουν το Frozen -και εγώ το ίδιο!

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ποτέ μία ταινία κινουμένων σχεδίων όπως το «Ψυχρά κι Ανάποδα» της Disney, να έχει τέτοια επίδραση στις κορούλες μου, ακόμη και σε εμένα την ίδια. Δεν χορταίνω να τις παρατηρώ να χορεύουν στο σαλόνι του σπιτιού το γνωστό τραγούδι «Let it go», να σκαρφίζονται τις δικές τους αφηγήσεις παριστάνοντας η μία την Έλσα, η άλλη την Άννα και τα λούτρινα αρκουδάκια τους το υπόλοιπο cast!

Βλέποντας πόσο αγάπησαν τις δύο ηρωίδες, δεν μπορούσα παρά να τις αγαπήσω και εγώ με τη σειρά μου, αφού η ιστορία τους στάθηκε αφορμή να πραγματοποιήσουμε μεταξύ μας ουσιαστικές συζητήσεις πάνω σε πανανθρώπινα ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, τις οποίες μέχρι τότε δεν έβρισκα τον κατάλληλο τρόπο να θίξω. Αυτός ήταν και ο λόγος που μόλις πληροφορήθηκα την επερχόμενη επιστροφή του θαρραλέου διδύμου στη μεγάλη οθόνη με το sequel της ταινίας, αποφάσισα να τους χαρίσω ένα απίθανο δώρο, το οποίο όχι μόνο θα τις προετοιμάσει για την προβολή, αλλά θα βρίσκεται πάντα πλάι τους να τους υπενθυμίζει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, τα βαθιά μηνύματα που διδάχθηκαν μέσα από αυτή!
Αν αναρωτιέσαι ποιοι ήταν οι λόγοι που μας προκάλεσαν όλη αυτή την… οικογενειακή φρενίτιδα με το «Frozen», παρακάτω σου αποκαλύπτω τους πέντε βασικότερους λόγους που θα σε κάνουν και εσένα και το μικρό σου να το λατρέψετε!

psixra kai anapoda 1

1. Υπογραμμίζει τη σημαντικότητα της αδελφικής αγάπης

Μπορεί να έχουν δημιουργηθεί δεκάδες ταινίες για τον έρωτα ή τη φιλία, αλλά ελάχιστες αναφέρονται στον δυνατό δεσμό που δημιουργείται μεταξύ δύο αδελφών. Όσες από εσάς έχουν έναν αδερφό ή μία αδερφή, μπορείτε να καταλάβετε πόσο ειλικρινής είναι η Άννα, όταν ισχυρίζεται με βεβαιότητα πως η Έλσα δεν θα την πλήγωνε ποτέ. Θέλοντας οι μικρές μου να μην ξεχάσουν ποτέ πως απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν στη ζωή τους, θα έχουν πάντα η μία την άλλη στο πλευρό τους, τους πήρα τις δύο νέες κούκλες της Έλσα και της Άννα από τη Hasbro, οι οποίες εκτός από υπέροχα φορέματα και αξεσουάρ, τραγουδάνε και τα νέα κομμάτια που θα ακούσουμε στις 28 Νοεμβρίου, στην πρεμιέρα του «Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ»! Είμαι σίγουρη πως μέχρι να βρεθούμε στη σκοτεινή αίθουσα του κινηματογράφου, οι μικρές μου θα έχουν ήδη αποστηθίσει όλους τους στίχους.

Plus: Για ακόμη περισσότερες ώρες ασταμάτητου παιχνιδιού, να ξέρεις πως υπάρχει και το παραμυθένιο παλάτι-βαλιτσάκι Αρεντέλα, που το μικρό σου δεν θα θέλει να αποχωρίζεται ούτε στιγμή από κοντά του!

psixra kai anapoda 2


2. Ο χιονάνθρωπος που «κλέβει» μικρές και μεγάλες καρδιές

Τις δύο πρωταγωνίστριες πλαισιώνει ένα επιπλέον σύνολο ιδιαίτερων χαρακτήρων, μέσα σε αυτούς και ο ολοζώντανος χιονάνθρωπος Ολάφ, δημιούργημα της Έλσας. Αξιολάτρευτος, αστείος και σοφός, καταφέρνει να κερδίσει αμέσως τις εντυπώσεις του κοινού με την πνευματώδη προσωπικότητά του, αλλά και εξαιτίας της δυνατής φιλίας που σταδιακά τον φέρνει ακόμη πιο κοντά με την Έλσα.

psixra kai anapoda 3

3. Ένα παραμύθι γεμάτο θετικά πρότυπα ρόλων

Από το δυναμισμό της Έλσας, μέχρι την αυταπάρνηση της Άννας και από την καλοκαρδία του Όλαφ μέχρι την αφοσίωση του Κριστόφ, το Frozen έχει μια πληθώρα θετικών συμπεριφορών που θα ήμουν χαρούμενη και οι κορούλες μου να υιοθετήσουν. Και απολαμβάνω πραγματικά να χαζεύω τα παιχνίδια τους όταν παριστάνουν την Έλσα (και οι δύο) και προσπαθούν να μετατρέψουν το σαλόνι μας σε ένα παγωμένο βασίλειο. Και έχω ενθουσιαστεί με δύο νέα παιχνίδια από την Giochi Preziosi, που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψουν: το Μαγικό Γάντι Πάγου, που με μόλις μία κίνηση του καρπού τους θα τις βοηθήσει να νιώσουν όλη τη δύναμη της βασίλισσας Έλσας και τον Προτζέκτορα Πάγου που φορώντας τον στο πόδι τους θα μπορέσουν να δουν φωτεινούς κρυστάλλους πάγου σε κάθε τους βήμα!

psixra kai anapoda 4

4. Ο επιβλητικός δυναμισμός της Έλσας

Όσα χρόνια και να μετράει το… κοντέρ σου, ειδικά αν είσαι μία εργαζόμενη μανούλα που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με αμέτρητες απαιτήσεις, δεν μπορείς να μην θαυμάσεις τον αξιοθαύμαστο δυναμισμό της Έλσας, καθώς και το θάρρος της να αποκαλύψει τον πραγματικό της εαυτό, εμπνέοντας και παρακινώντας μέσα από το τραγούδι «Let it go» να ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά το παράδειγμά της. Ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή που αποφασίζει να εγκαταλείψει τη σιγουριά της, τίποτα δεν τη σταματά. Ξεκινάει σχεδιάζοντας τη ζωή της από την αρχή, δημιουργώντας ένα δικό της βασίλειο, έναν δικό της κόσμο, ενώ τώρα, το ίδιο μπορεί να κάνει και το παιδί σου με τη συλλογή από τουβλάκια LEGO®, εμπνευσμένα από τις απρόβλεπτες περιπέτειες της νέας ταινίας «Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ» της Disney!

psixra kai anapoda 5

5. Η αγάπη και η καλοσύνη κερδίζουν πάντα στο τέλος

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα, είναι το γεγονός πως οι δύο βασικοί χαρακτήρες, δηλαδή η Έλσα και η Άννα, κατορθώνουν να κατατροπώσουν τον αντίπαλο χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν ως μέσο τη βία, κάτι το οποίο γίνεται από την άλλη πλευρά, όταν ο Χανς βγάζει το σπαθί του απειλώντας τη ζωή της Έλσα. Παρότι η τελευταία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει κακό, τόσο σε εκείνον όσο και στους φύλακες του Δούκα της Ονειρούπολης που την καταδιώκουν, χρησιμοποιεί τη δύναμή της μόνο για να προστατεύσει τον εαυτό της και τα αγαπημένα της πρόσωπα, επιβεβαιώνοντας με τον πιο ηρωικό τρόπο πως η καλοσύνη και η αγάπη στο τέλος πάντα κερδίζουν!

Αν μέχρι σήμερα εσύ και το μικρό σου δεν είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την πρώτη ταινία «Ψυχρά κι Ανάποδα» της Disney, προλαβαίνεις να οργανώσεις μία οικογενειακή σπιτική προβολή σε DVD μέχρι τις 28 Νοεμβρίου που θα προβληθεί στους κινηματογράφους η πολυαναμενώμενη συνέχεια της ιστορίας που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Ειλικρινά, δεν πρέπει να το χάσετε με τίποτα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved