Τρεις λόγοι για να δεις με το παιδί σου τις «Τέσσερις Εποχές» στην Εθνική Λυρική Σκηνή!

Αν ζεις στην Αθήνα ή την επισκέπτεσαι συχνά, το πιο πιθανό είναι πως την περίοδο που διανύουμε βρίσκεσαι σε αναζήτηση νέων δραστηριοτήτων για το παιδί σου. 

Τρεις λόγοι για να δεις με το παιδί σου τις «Τέσσερις Εποχές» στην Εθνική Λυρική Σκηνή!

Διότι τώρα που η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει και το παιχνίδι στην παιδική χαρά ή το πάρκο περιορίζεται, καλείσαι να ανακαλύψεις τις καλύτερες εναλλακτικές για τη διασκέδαση του μικρού σου.

Για εμάς, το θέατρο βρίσκεται πάντα ψηλά στη λίστα με τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες οικογενειακές δραστηριότητες. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος αυτή την εποχή, κάναμε την έρευνά μας και μία συγκεκριμένη παράσταση με «πράσινο» χαρακτήρα, «κέρδισε» την προσοχή μας: Οι «Τέσσερις Εποχές»!

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη συμπαραγωγή τηςLidl Ελλάς με την Εθνική Λυρική Σκηνή η οποία δημιουργήθηκε με βάση τους κοινούς στόχους βιωσιμότητας που έχουν και οι δυο για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον. Τι άλλο αξίζει να γνωρίζεις; Η συγκεκριμένη παράσταση είναι εμπνευσμένη από το διαχρονικό αριστούργημα του Αντόνιο Βιβάλντι και παίζεται από τις 3 Νοεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου (για 32 πρωινές παραστάσεις) στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εμείς σπεύσαμε να παρακολουθήσουμε τις «Τέσσερις Εποχές» και διαπιστώσαμε πως πρόκειται για μία παράσταση που κάθε παιδί, κάθε νέος, αλλά και κάθε γονιός αξίζει να δει φέτος! Το γιατί θα το μάθεις παρακάτω!

Είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

Το τελευταίο διάστημα, ακούς και διαβάζεις συνέχεια για την κλιματική αλλαγή και τις επιδράσεις της στην καθημερινότητα και το περιβάλλον μας. Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε μακριά για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος. Ο καιρός φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια έχει «τρελαθεί» και πλέον, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι μιλούν για «εξαφάνιση» των τεσσάρων εποχών.

lidl1

Η θεατρική παράσταση «Τέσσερις Εποχές», λοιπόν, είναι απίστευτα επίκαιρη. Διότι έχοντας στο επίκεντρό της το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης, δίνει σε μικρούς και μεγάλους τα απαραίτητα ερεθίσματα για να κατανοήσουν τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις, με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι σήμερα! Και όλα αυτά χωρίς να ηθικολογεί για το περιβάλλον, αλλά συνδέοντας με πρωτότυπο τρόπο την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης με τον πολιτισμό, με σκοπό να προκαλέσει το ενδιαφέρον μας και κυρίως, να προσκαλέσει την επόμενη γενιά σε δράση!

Καλλιεργεί στα παιδιά την οικολογική συνείδηση

Εν έτει 2019, η έννοια της βιωσιμότητας βρίσκεται παντού γύρω μας. Για εμάς συνεπώς, ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως παίζεται στην Αθήνα μία παράσταση η οποία πραγματεύεται με ευφάνταστο τρόπο θέματα όπως η μείωση της χρήσης πλαστικών, η υπεύθυνη χρήση των πόρων και η κυκλική οικονομία, έχοντας μάλιστα στην «καρδιά» της την ιδέα της ανακύκλωσης! Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν είναι τυχαίο, αν αναλογιστείς πως οι «Τέσσερις εποχές» έρχονται μέσα από τη δημιουργική συνεργασία της Lidl Ελλάς -που είναι γνωστή για την πολιτική της σε θέματα βιωσιμότητας- με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με αφορμή, λοιπόν, τον αδιάκοπο κύκλο της ζωής και την καταστροφή του περιβάλλοντος, η Lidl Ελλάς και η Εθνική Λυρική Σκηνή δημιούργησαν αυτή την ξεχωριστή παράσταση που παρουσιάζει ουσιαστικά στην ασταμάτητη ανάγκη των ανθρώπων να προσπαθούν να επιβληθούν στη Φύση, να αλλάξουν τη σειρά των πραγμάτων και να ορίσουν εκείνοι τους κανόνες. Και πραγματικά χαρήκαμε που είδαμε μαζί με τα παιδιά μας μία παράσταση που πραγματεύεται με όμορφο, απλό και κατανοητό τρόπο σημαντικά θέματα όπως η ανακύκλωση, η κυκλική οικονομία και η ανάγκη μείωσης της χρήσης πλαστικού. Διότι στις «Τέσσερις εποχές», τα είδη μιας χρήσης, από πλαστικές σακούλες και μπουκάλια μέχρι πλαστικά καλαμάκια και γάντια, μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακά κοστούμια και μικροί και μεγάλοι, «πιάνουν» το μήνυμα!

lidl 2

Είναι απίστευτα διασκεδαστική, πρωτότυπη και προσφέρει καλλιτεχνική παιδεία

Ο τρίτος και σίγουρα σημαντικός λόγος για να επισκεφτείτε και εσείς με τα παιδιά σας την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να δείτε την εξαιρετική αυτή παράσταση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Lidl Eλλάς, είναι πως πρόκειται για ένα πραγματικά διασκεδαστικό έργο με μεγάλη καλλιτεχνική αξία. Αρκεί να αναφέρουμε πως τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η έμπειρη Σοφία Πάσχου, τη σκηνική δημιουργία της παράστασης η ανατρεπτική θεατρική ομάδα Patari Project και τη μουσική ο συνθέτης Νίκος Γαλενιανός!

lidl 4



Στην περίπτωση, λοιπόν, που το επόμενο διάστημα θέλετε να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση με τα παιδιά σας, οι «Τέσσερις Εποχές» αποτελούν μία εξαιρετική πρόταση, τόσο από άποψη ψυχαγωγίας όσο και εκπαιδευτικού περιεχομένου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved