10 αγαπημένες ελληνικές ταινίες για το έπος του '40 που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας (vids)

Το έπος του '40 και η αντίσταση στην κατοχή, έχουν μια εξέχουσα θέση στον ελληνικό κινηματογράφο.

10 αγαπημένες ελληνικές ταινίες για το έπος του '40 που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας (vids)

Μία σειρά από ταινίες, αφιερωμένες στα χρόνια του ελληνοϊταλικού πολέμου, της Κατοχής, και της ελληνικής Αντίστασης, γυρίστηκαν με πρωταγωνιστές λαμπερά ονόματα της μεγάλης οθόνης, της εποχής εκείνης. όπως τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ζωή Λάσκαρη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Κώστα Καζάκο, Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάνο Κατράκη και Βασίλη Λογοθετίδη.

Ταινίες - αφιερωμένες στον πόλεμο του 1940

Κάποιες από αυτές όπως η «Υπολοχαγός Νατάσσα», κατέρριψαν κάθε εισπρακτικό ρεκόρ, ενώ αρκετές ισορρόπησαν – σχεδόν αριστοτεχνικά – ανάμεσα στην Ιστορία και την αγάπη. Γιατί, μην ξεχνάμε ότι το κοινό ήθελε (και θέλει) το ρομάντζο, οπότε ο κινηματογράφος, συνδύασε και τα δύο: και βλέπουμε ιστορίες, όπου ο έρωτας ανθεί (και στις περισσότερες περιπτώσεις νικά) και στα χρόνια του πολέμου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μαθαίνουμε, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες, για τα γεγονότα της εποχής και τους αγώνες ενός ολόκληρου Έθνους, για την απελευθέρωση της Πατρίδας.

Δείτε κάποιες από τις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες που βλέπουμε κάθε χρόνο και δε βαριόμαστε καθόλου. Και σίγουρα, θα αρέσουν στα παιδιά σας, όπως και σε εμάς στην ηλικία τους.

Ξυπόλυτο Τάγμα



28η Οκτωβρίου ώρα 5.30



Η δασκάλα με τα ξανθα μαλλιά





Οι γενναίοι του βορρά



Στη Μάχη της Κρήτης



Υποβρύχιον Παπανικολής



Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο



Κονσέρτο για πολυβόλα



Όχι



Υπολοχαγός Νατάσα



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved