Ούτε που φαντάζεστε σε ποιες παιδικές ταινίες έχει δώσει τη φωνή του ο «Δούκας» (vid)

Κάθε βράδυ τον απολαμβάνουμε στο ρόλο του «Δούκα» στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» όμως τον γνωρίζουμε πολύ καλύτερα.

Ούτε που φαντάζεστε σε ποιες παιδικές ταινίες έχει δώσει τη φωνή του ο «Δούκας» (vid)

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1968 στη Γερμανία και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην περιοχή του Αγρινίου. Τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα και παράτησε τις σπουδές του στη Νομική για να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Ο Λεωνίδας Κακούρης έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην παιδική σειρά "Του Κουτιού τα Παραμύθια" το 1987 στην ΕΤ1. Ακολούθησε η δραματική σειρά της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση "Γόβα Στιλέτο" τη σεζόν 1993-1994 και μία συμμετοχή στην σειρά "Έρωτας και Πάθος". Την περίοδο 1995-1996 συμμετείχε στις σειρές "Ο πρίγκιπας" και "Η φυλή των ανθρώπων". Από το 1996 μέχρι το 1998 ερμήνευσε τον ρόλο του Τίμου Δράκου στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου "Η Λάμψη" έχοντας έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στον 6ο και 7ο κύκλο της σειράς.

Εκτός από τις τηλεοπτικές και τις θεατρικές του συμμετοχές όμως, ο Λεωνίδας Κακούρης έχει δανείσει τη φωνή του σε διάφορους χαρακτήρες κινούμενων σχεδίων. Σίγουρα όλοι τις έχετε δει αλλά ποτέ να μην είχατε αναρωτηθεί ποιος ηθοποιός κρύβεται πίσω από αυτή.

Όσοι όμως άκουσαν τη φωνή του «Δούκα» στις «Άγριες Μέλισσες», σίγουρα κάτι τους θύμισε. Το ίδιο συνέβη και με εμάς. Αυτός ήταν και ο λόγος που ψάξαμε στο διαδίκτυο να βρούμε όλους τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που μιλούν με τη φωνή του.

Σίγουρα έχετε δει την Εποχή των Παγετώνων σωστά; Τον Ντιέγκο τον θυμάστε;



Εκτός από τον Ντιέγκο, έχει δώσει τη φωνή του στον Μωυσή από την ταινία ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου, τον Ράνταλ από τους Μπαμπούλες Πανεπιστημίου, τον Σαμψών από την ταινία Η ζούγκλα, στον Μάντις στις ταινίες Kung Fu Panda 1 και 2 και τον Μέτρομαν στην ταινία Megamind.

Ακούστε τον σκληρό «Δούκα» στο βίντεο που ακολουθεί



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved