Φωτογράφισε γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο για να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα (pics)

Η δική της εμπειρία την έκανε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή της.

Φωτογράφισε γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο για να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα (pics)

H φωτογράφος Giedre Gomes πριν κλείσει τα 36 της χρόνια έκανε κάποιες ιατρικές εξετάσεις που της άλλαξαν τη ζωή.

Διαγνώστηκε με το γονίδιο BRCA1 όπου η μετάλαξή του, όπως και του γονιδίου BRCA2, προκαλούν το σύνδρομο του κληρονομικού καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Πρόκειται για το λεγόμενο «φαινόμενο Αντζελίνα Τζολί», καθώς η δημοφιλής ηθοποιός προχώρησε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή όταν οι γιατροί της εντόπισαν γονιδιακές μεταλλάξεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει 87% πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο του μαστού.

Κατά μέσο όρο, ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό δεν ξεπερνά το 13% και νέα μελέτη δείχνει ότι πάνω από το 60% των γυναικών που υποβάλλεται σε διπλή μαστεκτομή δεν είναι απαραίτητο να το κάνει.

Όπως λοιπόν και η δημοφιλής ηθοποιός έτσι και η Giedre Gomes αποφάσισε να προχωρήσει σε προληπτική μαστεκτομή. Δέκα μέρες αργότερα πήγε να κάνει ένα check-up και πληροφορήθηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και ότι η ίδια ήταν υγιής. Ένιωσε ανακούφιση αλλά και πολύ τυχερή που ανακάλυψε έγκαιρα τον καρκίνο, από τον οποίο πέθανε η γιαγιά και η θεία της.

Αποφάσισε λοιπόν να φωτογραφίσει γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο. ‘Αλλες τα κατάφεραν και άλλες το παλεύουν ακόμα.

Δείτε αυτές της ξεχωριστές φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί.

Πηγή: www.boredpanda.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved