Αντιδράσεις παιδιών πριν και μετά την πρώτη μέρα στο σχολείο - Πρέπει να τις δείτε (vid)

Δύσκολη η πρώτη μέρα στο σχολείο, για όλους.

Αντιδράσεις παιδιών πριν και μετά την πρώτη μέρα στο σχολείο - Πρέπει να τις δείτε (vid)

Η επιστροφή στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές συνοδεύεται από ποικίλα συναισθήματα.

Ανυπομονησία για τα παιδιά του Δημοτικού, κυρίως, που θέλουν να συναντήσουν τους φίλους τους αλλά και άρνηση, για τα παιδιά που πηγαίνουν Α΄Δημοτικού ή νηπιαγωγείο.

Ειδικά για τα πρωτάκια, το άγχος εναλλάσσεται με το φόβο ενώ ο αποχωρισμός από τους γονείς «καπελώνει» οποιοδήποτε ενθουσιασμό για το νέο τους σχολείο.

Τα μικρά παιδιά, κατά την προσχολική ηλικία, συχνά βιώνουν έντονο άγχος από τον αποχωρισμό τους από τη μητέρα. Τα παιδιά που πηγαίνουν στην Α΄ Δημοτικού συχνά βλέπουμε ότι «αναβιώνουν» αυτό το άγχος αποχωρισμού με την έναρξη της φοίτησής τους στο Δημοτικό, όμως συνήθως το ξεπερνούν γρήγορα. Γενικά, τα μικρότερα παιδιά συνήθως δυσκολεύονται περισσότερο.

Ωστόσο, κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, οπότε τίθεται εκ νέου θέμα προσαρμογής, ανάλογα και με τις αλλαγές που έχουν συμβεί (νέος δάσκαλος/νέα δασκάλα, νέα τάξη, νέοι συμμαθητές, νέο σχολείο, νέα βιβλία κλπ.), με πιο σημαντικές τις φάσεις μετάβασης, δηλαδή τη μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, αργότερα. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι, τα παιδιά που μπαίνουν στην ήβη, συχνά αντιμετωπίζουν θέματα προσαρμογής, λόγω και των συναισθηματικών αλλαγών της εφηβείας (Cole & Cole, 2002).

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς ένιωσαν τα παιδιά μετά την πρώτη μέρα στο σχολείο. Το ύφος τους τα λένε όλα…



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved