Να γιατί δεν πρέπει να παίρνετε τα μάτια σας πάνω από το παιδί σας ακόμη και αν φορά σωσίβιο (vid)

O πνιγμός αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου και σοβαρό πρόβλημα υγείας παγκοσμίως

Να γιατί δεν πρέπει να παίρνετε τα μάτια σας πάνω από το παιδί σας ακόμη και αν φορά σωσίβιο (vid)

Αν θέλετε να χαλαρώσετε δίπλα στην πισίνα ή τη θάλασσα, καλύτερα να προσλάβετε μία νταντά, καθώς ακόμη ένα βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει πως ακόμη και φορώντας σωσίβιο ένα παιδί δεν είναι ασφαλές μέσα στο νερό.

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, δείχνει πως ένα νήπιο παραλίγο να χάσει τη ζωή του επειδή αναποδογύρισε μέσα στο νερό. Λίγα δευτερόλεπτα μετά οι γονείς αντιλαμβάνονται ότι το παιδί τους αναποδογύρισε και σπεύδουν να το βοηθήσουν, σώζοντάς το από πνιγμό.

Το περιστατικό διαρκεί μόνο 72 δεύτερα. Αρκετά για να αποδείξουν σε έναν γονιό ότι το κακό δεν αρκεί να γίνει, γι' αυτό και πρέπει να έχουν συνεχώς τα μάτια τους στο παιδί τους όταν εκείνο βρίσκεται μέσα στο νερό.

Ο τρόπος που έσωσε αυτός ο μπαμπάς από πνιγμό τον γιο του κάνει το γύρο του διαδικτύου (vid)

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ ένας άνθρωπος πεθαίνει από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα στον πλανήτη. Πιθανότατα όμως, ο αληθινός αριθμός είναι ένας κάθε 30 δευτερόλεπτα από συνολικά όλα τα εκούσια και ακούσια περιστατικά που περιλαμβάνουν βύθιση ή εμβάπτιση οποιασδήποτε μορφής, είτε καταγράφονται είτε όχι. Ταυτόχρονα τετραπλάσιος αριθμός τουλάχιστον εισάγεται στο νοσοκομείο προληπτικά.

Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved