Viral βίντεο δείχνει τι συμβαίνει στο σώμα αν κάποιος καταπιεί μπαταρία (vid)

Πείραμα που δείχνει τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μια μπαταρία στο ανθρώπινο σώμα. Όσοι έχουν παιδιά πρέπει να δουν οπωσδήποτε το βίντεο αυτό!

Viral βίντεο δείχνει τι συμβαίνει στο σώμα αν κάποιος καταπιεί μπαταρία (vid)

Τι είναι οι μπαταρίες κουμπιά;

Οι μπαταρίες κουμπιά ή αλλιώς μπαταρίες λιθίου είναι πρωτογενείς μπαταρίες που έχουν λίθιο ως άνοδο. Αυτοί οι τύποι μπαταριών αναφέρονται επίσης ως μπαταρίες μεταλλικού λιθίου. Ξεχωρίζουν από τις άλλες μπαταρίες λόγω της υψηλής πυκνότητας φορτίου.

Οι μπαταρίες-κουμπιά είναι ελκυστικές σε μικρά παιδιά και συχνά καταπίνονται. Τα περασμένα 20 χρόνια, αν και δεν υπήρξε αύξηση στον συνολικό αριθμό των μπαταριών στοιχείων κουμπιού που κατάπιαν παιδιά τον χρόνο, ερευνητές σημείωσαν μια αύξηση 6,7 φορών στον κίνδυνο που η κατάποση μπορεί να καταλήξει σε μέτρια ή μεγάλη επιπλοκή.

Ο κύριος μηχανισμός τραυματισμού με καταπόσεις μπαταριών-κουμπιών είναι η δημιουργία ιόντων υδροξειδίου, που προκαλούν σοβαρά χημικά εγκαύματα, στην άνοδο. Αυτό είναι ηλεκτροχημικό φαινόμενο της άθικτης μπαταρίας και δεν απαιτούν την παραβίαση του περιβλήματος ή την ελευθέρωση του περιεχομένου της μπαταρίας. Οι επιπλοκές περιλαμβάνουν οισοφαγικές στενώσεις, τραχειοοισοφαγικά συρίγγια, παράλυση φωνητικών χορδών, αορτοοισοφαγικά φυσίγγια και θάνατο.

Οι μπαταρίες-κουμπιά μεγέθους 20 έως 25 mm είναι πιο πιθανό να να φρακάρουν στην κρικοφαρυγγική ένωση και μπορεί να συμβεί σημαντική βλάβη ιστών μέσα σε 2 ώρες. Οι μπαταρίες λιθίου 3 V, 20 mm CR2032 έχουν εμπλακεί σε πολλές από τις επιπλοκές από τις καταπόσεις μπαταριών-κουμπιών από παιδιά ηλικίας μικρότερης των 4 ετών.

Οι μπαταρίες-κουμπιά μπορεί επίσης να προκαλέσουν σημαντικό νεκρωτικό τραύμα όταν κολλήσουν στη μύτη ή τα αφτιά.

Το πείραμα που δείχνει τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια μπαταρία στο ανθρώπινο σώμα

Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει την πραγματική ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια μπαταρία στο ανθρώπινο σώμα.

Χρησιμοποιώντας ένα λουκάνικο και μια μπαταρία αποδεικνύεται ότι χρειάζονται μόνο τρεις ώρες για να δημιουργηθεί «κάψιμο» και τρύπα στον οργανισμό. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί αν ένα παιδί καταπιεί μια τέτοια μπαταρία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved