Jacinda Ardern: Γνωρίστε καλύτερα την πρωθυπουργό της Ν. Ζηλανδίας που εμπνέει εκατομμύρια γυναίκες

H Jacinda Ardern είναι 39 ετών, μητέρα και πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Jacinda Ardern: Γνωρίστε καλύτερα την πρωθυπουργό της Ν. Ζηλανδίας που εμπνέει εκατομμύρια γυναίκες

26 Οκτωβρίου 2017, το Εργατικό Κόμμα εκλέγεται από το λαό της Νέας Ζηλανδίας και η Jacinda Ardern αναλαμβάνει τα καθήκοντά της ως πρωθυπουργός.

Η Jacinda είναι μία γυναίκα με όραμα, πάθος και είναι η νεότερη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο, έχοντας αναλάβει τα καθήκοντά του σε ηλικία μόλις 37 ετών. Η ενασχόλησή της με την πολιτική ωστόσο, ξεκινά είκοσι χρόνια πριν, όταν στα 17 της έγινε μέλος του Εργατικου Κόμματος. Με σπουδές στην Επικοινωνία της Πολιτικής και στις Δημοσιες Σχέσεις, η Jacinda Ardern ξεχώρισε από νωρίς και καθόλου τυχαία το 2017 εκλέχθηκε ηγέτης του Εργατικού Κόμματος και λίγους μήνες αργότερα και πρωθυπουργός της χώρας.

Η αγάπη της για το συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη της για τις γυναίκες και ο σεβασμός στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα όμως, δεν ειναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους η Jacinda έχει εμπνεύσει εκατομμύρια γυναίκες από όλον τον κόσμο.

Το 2012 γνώρισε το έτερόν της ήμισυ, Clarke Gayford και τον Ιανουάριο του 2018 ανακοίνωσαν ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Η Jacinda Ardern είναι η πρώτη γυναίκα του δυτικού κόσμου που φέρνει στον κοσμο το παιδί της, ενώ είναι στην εξουσία.

Τον Ιούνιο του 2018 γεννήθηκε η κόρη της και μάλιστα η πρωθυπουργός επέλεξε να την φέρει στον κόσμο σε δημόσιο μαιευτήριο. Το όνομα που της έδωσαν είναι Neve Te Aroha, ένα όνομα γεμάτο νόημα καθώς "Τe Aroha" σημαίνει "Η Αγάπη" στα μάορι και το "Neve" προέρχεται από το ιρλανδέζικο όνομα "Niahm" που σημαίνει "λαμπερός". Λίγο μετά τη γέννηση της κόρης τους , το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι ο Clarke θα παραιτηθεί από τη δουλειά του για να μπορεί να μείνει στο σπίτι και να μεγαλώσει την κόρη τους.

jacindaardern 35400971 259883731255159 1013591562933764096 n

Το ιδιο διάστημα εισάγει ένα "Πακέτο Οικογενειών" ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων γιατί θεωρεί ότι τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών είναι και τα πιο σημαντικά. Με το συγκεκριμένο πακέτο δίνει 75 δολάρια την εβδομάδα σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με νέα μωρά και 700 δολλάρια τον χρόνο σε οικογένειες για το κόστος της χειμερινής θέρμανσης. Επιπλέον, αυξάνει την αμειβόμενη άδεια για όλους τους νέους γονείς από 18 εβδομάδες σε μέχρι και 26 εβδομάδες και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ανακοίνωσε τα παραπάνω από τον καναπέ του σπιτιού της αφού τελείωσε τον θηλασμό του μωρού της.



Η Jacinda Ardern είναι ενεργή και στα Social Media. Έχει πάνω από 600.000 ακόλουθους στο Instagram και αρκετά συχνά μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την καθημερινότητά της και την πολιτκή δράση της.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery και γνωρίστε καλύτερα την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved