Οι «σύμμαχοι» που θα εξοπλίσουν την κουζίνα σου για ένα πιο wellbeing καλοκαίρι!

Μπορεί για μία εργαζόμενη μανούλα οι ρυθμοί της καθημερινότητας να είναι αρκετά… αλλοπρόσαλλοι και απαιτητικοί, ωστόσο η ανάγκη να παρέχει στα μικρά της έναν περισσότερο ποιοτικό και υγιεινό τρόπο ζωής, παραμένει η πρωταρχική της προτεραιότητα. Και το «κλειδί» σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται στη διατροφή!

Οι «σύμμαχοι» που θα εξοπλίσουν την κουζίνα σου για ένα πιο wellbeing καλοκαίρι!

Για όποια από εμάς θέλει, λοιπόν, να στρέψει τα παιδιά αλλά και όλη την οικογένειά της σε μία πιο wellbeing ρουτίνα, η αλλαγή στη διατροφή είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Πώς θα την πραγματοποιήσουμε, όμως; Εξοπλίζοντας φυσικά την κουζίνα μας με «συμμάχους» που συνάδουν με τη wellbeing φιλοσοφία. Αυτό σημαίνει ωφέλιμες τροφές στο ψυγείο και τα ντουλάπια, περισσότερα γεύματα ημερησίως, συνταγές υψηλής θρεπτικής αξίας και τέλος, συσκευές οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μέσω της παρασκευής ανάλογων γευμάτων και ροφημάτων. H Sencor, για παράδειγμα, είναι η εταιρεία η οποία με την «πλούσια» και πολύχρωμη γκάμα της σε συσκευές κουζίνας, έκανε στη δική μου περίπτωση το μαγείρεμα πιο διασκεδαστικό -δελεάζοντας, μάλιστα, και τα μικρά μου να θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό- και την ίδια ώρα, με βοήθησε να αισθανθώ πιο σίγουρη πως προσφέρω στα παιδιά ό,τι καλύτερο μπορώ.

sencor 1

Για να νιώσεις και εσύ, λοιπόν, ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά, αξίζει να ρίξεις μία ματιά στην παρακάτω λίστα. Περιλαμβάνει εμπειρικές συμβουλές που σου υπόσχονται πως φέτος, η οικογένειά σου θα απολαύσει το πιο wellbeing καλοκαίρι!

Φρούτα και λαχανικά να τα… πιείς στο ποτήρι

Την «καυτή» περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου η ανυπόφορη ζέστη μειώνει την όρεξή μας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιλέγουμε να καταναλώνουμε πιο συχνά νερό, χυμούς, αναψυκτικά και δροσιστικά ροφήματα. Πέρα από το νερό όμως, όλες οι παραπάνω επιλογές -ακόμη και οι χυμοί- όταν είναι συσκευασμένες, μόνο ωφέλιμες δεν είναι για τον οργανισμό μας αφού τα βλαβερά σάκχαρα και τα συντηρητικά που σε πολλές περιπτώσεις περιέχουν, είναι σαφώς περισσότερα από τα θρεπτικά τους στοιχεία. Δημιουργώντας ένα smoothie, ένα φρουτώδες milkshake ή έναν σπιτικό χυμό από προϊόντα που εσύ η ίδια έχεις προμηθευτεί όμως, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για τίποτα! Αρκεί βέβαια, να υπάρχει στον πάγκο σου ένα καινοτόμο Metallic smoothie maker, το οποίο θα διαθέτει από δύο έως τέσσερα προγράμματα και θα μπορεί να πολτοποιεί από φρούτα, ξηρούς καρπούς μέχρι πιο σκληρά λαχανικά όπως το καρότο, καλύπτοντας έτσι κάθε σου ανάγκη.

sencor 2

Extra tip: Πριν αποφασίσεις ποιο smoothie maker σου ταιριάζει, ρίξε μία ματιά στις μοναδικές σειρές Solid και Mettalic της Sencor και επίλεξε αυτή που σετάρει καλύτερα με το στυλ της κουζίνας σου! Σε κάθε περίπτωση, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις και έναν… παραδοσιακό υψηλής απόδοσης αποχυμωτή, με σύγχρονες όμως τεχνολογίες. Παράδειγμα, η χαμηλή ταχύτητα του αποχυμωτή αργής σύνθλιψης Sencor, κρατάει αναλλοίωτα τα ένζυμα και τις βιταμίνες, διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα και προηγμένη ασφάλεια, «κλείνοντας» αυτόματα μόλις αφαιρεθεί το καπάκι του ή σε περίπτωση υπερθέρμανσης της μηχανής του.

sencor 3

Θρεπτικοί και αθόρυβοι συνδυασμοί

Αν πάλι το μικρό σου είναι πολύ… μικρό ακόμη, πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχει μία εναλλακτική ειδικά σχεδιασμένη για να αλέθει τις τροφές που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξή του, αλλά ταυτόχρονα θα προετοιμάζει τα δροσιστικά, ευφάνταστα cocktails που θες να απολαμβάνεις μερικά βράδια στο μπαλκόνι σου! Τι χρειάζεσαι; Ένα πανίσχυρο αλλά blender, το οποίο δεν θα διαταράσσει το ήσυχο περιβάλλον του σπιτικού σου ή τον ύπνο του παιδιού. Όχι τουλάχιστον μέχρι να ετοιμάσεις το «πλούσιο» γεύμα του. Το πολυλειτουργικό blender της Sencor, εκτός από ειδικό κάλυμμα μείωσης θορύβου κατά 20%, διαθέτει και επτά προγράμματα, μεταξύ των οποίων και το Nutri Smart για τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάμειξης και θρυμματισμό πάγου. Επιπλέον, είναι απόλυτα ασφαλές μίας και «μπαίνει» σε λειτουργία μόνο όταν βρίσκεται σε συγκεκριμένη θέση. Για πιο… high tech μαμάδες, υπάρχει το αυτόματο super blender κενού αέρος από άθραυστο υλικό Tritan και δίχως BPA, με οκτώ λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι και επίστρωση τιτανίου, το οποίο καταφέρνει και διατηρεί στο μέγιστο «πολύτιμες» ουσίες όπως βιταμίνες, ένζυμα αλλά και τη γεύση των υλικών, αποτρέποντας όμως τη δημιουργία τοξινών ή μικροοργανισμών, καθώς και την οξείδωση. Αυτό σημαίνει πως χάρη σε ένα προηγμένο εξάρτημα που μπορεί και απορροφά τον αέρα, τόσο από το blender, όσο και από το αποσπώμενο παγούρι του, εσύ θα ετοιμάζεις τον χυμό των παιδιών από νωρίς το πρωί και εκείνα θα μπορούν να τον απολαμβάνουν ακόμη και αργά το απόγευμα, χωρίς αυτός να έχει χάσει ούτε… στάλα από τη μοναδική του γεύση ή τη θρεπτική του σύσταση. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μία αληθινή επένδυση, όχι μόνο για τα πρώτα βήματα αλλά και για το «γερό» μέλλον του μικρού σου!

sencor 4



Τέλος, λοιπόν, οι άκαρπες προσπάθειες! Πλέον γνωρίζεις ό,τι χρειάζεται για να κάνεις το μεγάλο βήμα, το οποίο θα βελτιώσει την καθημερινότητα όλης της οικογένειάς σου. Μην ξεχνάς πως το wellbeing, δεν είναι μία ακόμη ξενόφερτη τάση που θα κάνει αργά ή γρήγορα τον κύκλο της, αλλά ένας βαθιά φιλοσοφημένος τρόπος ζωής που εκτός από υγιείς υπόσχεται να μας κάνει πολύ πιο αισιόδοξους. Δεν θα αργήσεις να το συνειδητοποιήσεις, αρκεί να επιτρέψεις στη Sencor να εμπλουτίσει με λίγο παραπάνω χρώμα και φαντασία την κουζίνα σου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved