Αθηναΐς Νέγκα: Δείχνει ακομπλεξάριστη τα σημάδια της λεύκης στο σώμα της (pics)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθηναΐς Νέγκα, μιλά για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί!

Αθηναΐς Νέγκα: Δείχνει ακομπλεξάριστη τα σημάδια της λεύκης στο σώμα της (pics)

Η λεύκη είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από τον τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος. Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ενώ η σοβαρότητα και η ταχύτητα της εξέλιξής της είναι συχνά απρόβλεπτες.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, φυσιολογικά το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών καθορίζεται από τη χρωστική ουσία μελανίνη. Η λεύκη διαπιστώνεται όταν τα κύτταρα που παράγουν τη μελανίνη (μελανοκύτταρα ή μελανινοκύτταρα) σταματούν να λειτουργούν.

Η λεύκη προσβάλλει κάθε τύπο δέρματος, αν και στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες είναι περισσότερο εμφανής. Πρόκειται για μια πάθηση μη μεταδοτική που δεν είναι απειλητική για τη ζωή. Αποτελεί περισσότερο αισθητικό πρόβλημα και πηγή στρες για τους πάσχοντες παρά κίνδυνο για την υγεία τους.

Δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για τη λεύκη. Εφαρμόζονται μέθοδοι που μπορούν να αποκαταστήσουν το φυσικό χρώμα στα λευκά σημεία του σώματος, ωστόσο δεν αποτρέπουν τον μελλοντικό αποχρωματισμό του δέρματος.

Η Αθηναΐς Νέγκα, πριν μερικές ώρες δημοσιευσε φωτογραφίες της φορώντας μπικίνι και αφήνοντας ακάλυπτα τα σημάδια που έχει από το αυτοάνοσο νόσημα.

Δείτε τις φωτογραφίες της και το μήνυμαπου έστειλε προς όλους τους ανθρώπους που πάσχουν και εκείνοι από λεύκη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved