Εσύ ξέρεις τι μπορεί να συμβαίνει κάτω από τα σεντόνια σου την ώρα που κοιμάσαι;

Ξέρω ότι μπορεί να σου ακούγεται spooky, αλλά μη τρομάζεις!

Δέσποινα Καμπούρη
Εσύ ξέρεις τι μπορεί να συμβαίνει κάτω από τα σεντόνια σου την ώρα που κοιμάσαι;

Αυτό το κείμενο, γραφεται με αγάπη και το μόνο που θέλω σήμερα είναι να σε ενημερώσω για έναν αόρατο κίνδυνο που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια: Τα ακάρεα!

Για το καλό μας λοιπόν έριξα πολλή μελέτη! Και δες τι έμαθα:

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί (αόρατοι με γυμνό μάτι) που ανήκουν στην οικογένεια των αρθροπόδων, την οικογένεια στην οποία ανήκει και η αράχνη. Ζουν σε όλα τα σπίτια σε συγκεντρώσεις που εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Συνήθως περιέχονται 100 με 500 ακάρεα ανά γραμμάριο σκόνης αλλά ορισμένες φορές μπορεί να φτάσουν και τα 20.000/gr. Ζουν περίπου 30 μέρες και τα θηλυκά γεννούν 25 με 30 νέα ακάρεα στη διάρκεια της ζωής τους. Η παρουσία τους δεν έχει σχέση με το πόσο καθαρό είναι ένα σπίτι, αλλά με τις ιδιαίτερες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούν στο περιβάλλον του σπιτιού.

Οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και πολλαπλασιασμό τους είναι σχετική υγρασία 75% και θερμοκρασία 25-30o C. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τους βρίσκονται στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στους καναπέδες, στα χαλιά, στις κουρτίνες, στις ταπετσαρίες και στα χνουδωτό παιχνίδια.

Αρκετά από τα ακάρεα προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα και το έκζεμα και επιδεινώνουν την ατοπική δερματίτιδα. Τα ακάρεα της σκόνης θεωρούνται από τα χειρότερα αλλεργιογόνα.Σε περιπτώσεις αλλεργιών, βοηθά το τακτικό πλύσιμο των στρωμάτων και των κουβερτών με ζεστό νερό.

Με λίγα λόγια φίλη μου, είτε είσαι ψυχαναγκαστική με την καθαριότητα και το σπίτι σου λάμπει από το πρωί μέχρι το βράδυ, είτε δεν πολυασχολείσαι με τα τινάγματα των κουβερτών και το... πλύσιμο του στρώματος (αλήθεια τώρα, υπάρχουν γυναίκες που πλένουν το στρώμα τους κάθε τρεις και λίγο;;;), αυτό που θέλω να σου πω με απλά λόγια είναι ότι δεν κοιμάσαι μονάχη σου τα βράδια.

Και δεν εννοώ με τον άντρα σου ή τα παιδιά σου (εμένα ακόμα η μικρή ξυπνάει από εφιάλτες και χώνεται ανάμεσα μας κάποια βραδιά). Εννοώ ότι χωράτε περισσότεροι στο κρεβάτι σου κι ας μη το ξέρεις...

Γνωρίζεις ότι το στρώμα του κρεβατιού μας μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης; Μιλάμε για τους μικροσκοπικούς, αόρατους στο μάτι οργανισμούς, που κρύβονται κατά εκατομμύρια σε υφασμάτινες επιφάνειες και ως επί το πλείστον στο στρώμα του κρεβατιού μας.

20190613 185154 0000

Μην απελπίζεσαι! Γιατί σου έχω καλά νέα!

Τη λύση σ’ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση δίνει το νέο AROXOL για ακάρεα με φυτική γερανιόλη που καταπολεμά τα ακάρεα με φιλικό τρόπο, αλλά απόλυτα αποτελεσματικό. Το γεγονός ότι δεν περιέχει επιβαρυντικές ουσίες για τον άνθρωπο αλλά, αντίθετα, δρα φιλικά και με σεβασμό προς το σώμα μας, κάνει το νέο AROXOL για ακάρεα κατάλληλο για στρώματα, μαξιλάρια, παπλώματα, χαλιά, υφασμάτινες επιφάνειες κ.α.

Αν, λοιπόν θέλεις να απαλλαγείς από αλλεργικά συμπτώματα και επιθυμείς ένα στρώμα καθαρό και απαλλαγμένο από έντομα και μικροοργανισμούς, ψέκασε άφοβα με το νέο AROXOL για ακάρεα, το οποίο καταπολεμά επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο, σκόρους, ψύλλους και κοριούς.

Έφυγα για το σούπερ μάρκετ! Έχω δουλίτσα απόψε!

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved