Ρετρό: Σίγουρα και εσείς βλέπατε Carrusel έτσι δεν είναι;

Και ποιος δεν θυμάται την κυρία Σιμένα; Τη δασκάλα που θέλαμε να έχουμε όλοι ως παιδιά;

Ρετρό: Σίγουρα και εσείς βλέπατε Carrusel έτσι δεν είναι;

Το Carrusel ήταν μία μεξικάνικη τηλενουβέλλα που προβλήθηκε για πρώτη φορά στην μεξικάνικη τηλεόραση το 1989 και λίγα χρόνια μετά στην Ελλάδα μέσα από το τηλεοπτικό κανάλι ΕΤ1.

Η σειρά είναι περισσότερο προσιτή στα παιδιά καθώς οι πρωταγωνιστές της είναι παιδάκια που πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά. Στην Ελλάδα γνώρισε ιδιαίτερη απήχηση από το παιδικό και όχι μόνο κοινό.

Βασικό ρόλο στην σειρά παίζει η δεσποινίς Σιμένα που είναι μία καλή και ευγενική γυναίκα που αποφασίζει να διδάξει στο δημοτικό σχολείο ονόματι Primaria Mundial όπου φοιτούν παιδιά που θεωρούν το σχολείο μεγάλη αγγαρεία. Όταν όμως η δεσποινίς Σιμένα αρχίζει να διδάσκει τα παιδιά αρχίζουν να την συμπαθούν τόσο μέχρι που την αισθάνονται σαν δεύτερη μητέρα τους όπως και το σχολείο γίνεται για αυτά το δεύτερο σπίτι τους. Από εκεί και πέρα η δεσποινίς Σιμένα παίρνει μέρος στις περιπέτειες των παιδιών και τους μαθαίνει το νόημα της ζωής.

Σε κάποια επεισόδια η δεσποινίς Σιμένα παθαίνει ένα ατύχημα που την εμποδίζει από το να πάει στο σχολείο και έτσι για αρκετό καιρό τα παιδιά μένουν χωρίς δασκάλα. Έρχεται όμως η στιγμή που φέρνουν στα παιδιά καινούργια δασκάλα με το όνομα Σουζάνα όμως τα παιδιά δεν την θέλουν γιατί αγαπούν την δεσποινίδα Σιμένα. Μετά από καιρό όμως την συμπαθούν και αισθάνονται μεγάλη την απώλεια της όταν φεύγει.

Ο Πάμπλο, ο Μαρσέλ, η Μαρσελίνα, ο Ντανιέλ Σαπάτα, η Μαρία-Χοακίνα Βιγιασενιόρ, ο Σιρίλο Ριβέρα, η Λάουρα Κινιόνες, ο Κιμόνο Μισίμα και ακόμη μερικά παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές της σειράς που αγαπήσαμε.

Τι θυμόσαστε για τους πρωταγωνιστές;

Η Μαρία Χοακίνα ήταν μια μικρή πλούσια, κόρη ενός διάσημου γιατρού. Πανέμορφη και εγωίστρια αγνοούσε επιδεικτικά τους συμμαθητές της, όμως με τον καιρό έμαθε να εκτιμάει τα σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Ο Σιρίλο ήταν ένα φτωχό παιδί, γιος ξυλουργού. Τον χαρακτήριζε η αθωότητα και η αφέλεια, πράγμα που τον έκανε να γίνεται συχνά θύμα πλάκας και αστείων από ορισμένους συμμαθητές του. Ανάμεσα σ' αυτούς και ο Πάμπλο Γκέρρα που ορισμένες φορές τον πρόσβαλε με ρατσιστικά σχόλια λόγω του χρώματός του. Ο μικρός Σιρίλο ήταν ερωτευμένος με τη συμμαθήτριά του Μαρία Χοακίνα, η οποία όμως δεν ανταποκρινόταν καθώς ήταν σνομπ και τον θεωρούσε κατώτερο.

Ο Ντανιέλ ήταν ένας από τους μαθητές υποδείγματα της τάξης, και αρχηγός της Ομάδας Σωτηρίας. Ήταν από όλους ένας καλός φίλος με ηγετικές ικανότητες, και αυτός που καλούταν τις περισσότερες φορές να πραγματοποιήσει τις πράξεις που η Ομάδα Σωτηρίας αποφάσιζε μετά από ψηφοφορία. Οι πράξεις αυτές ήταν πράξεις διάσωσης, όπως η διάσωσης της Μαρίας Χοακίνας από τα χέρια των κλεφτών ή πράξεις βοήθειας, όπως το να βρουν παπούτσια και φουστάνι για την Κάρμεν.

Δείτε παρακάτω τα πρώτα 5 επεισόδια και θυμηθείτε την σειρά που αγαπήσαμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved