Πώς κατάφερα να συνδυάσω με φυσικό τρόπο τον θηλασμό με το μπιμπερό

Από την ημέρα που έμαθα πως ήμουν έγκυος στο πρώτο μου παιδί, ανυπομονούσα να το κρατήσω στα χέρια μου και να το θηλάσω.

Πώς κατάφερα να συνδυάσω με φυσικό τρόπο τον θηλασμό με το μπιμπερό

Μπορεί πολλές από τις φίλες μου να μην είχαν επιλέξει τον φυσικό θηλασμό -η καθεμιά για τους δικούς της λόγους- ή να είχαν θηλάσει για μικρά χρονικά διαστήματα τα μικρά τους όμως, εγώ ήμουν αποφασισμένη να βιώσω στο έπακρο τη μοναδική αυτή εμπειρία για το μωρό και τη μητέρα.

Δεν ανήκω στις γυναίκες που κατακρίνουν όσες μητέρες επιλέγουν από την αρχή το μπιμπερό -ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα- αλλά ούτε και σε εκείνες που «τα βάζουν» με όσες θηλάζουν σε δημόσιους χώρους. Πιστεύω πως κάθε γυναίκα πρέπει να αισθάνεται άνετα να ταΐζει το παιδί της όπου και όποτε θέλει ή να μην θηλάζει καθόλου, αν δεν το επιθυμεί ή σε περίπτωση που διάφοροι παράγοντες δεν της το επιτρέπουν.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη δική μου περίπτωση. Ήθελα να θηλάσω το μωρό μου για τουλάχιστον έξι μήνες, αλλά ο αφόρητος πόνος που αισθανόμουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού, λόγω των πληγωμένων θηλών, δεν μου επέτρεπε να το κάνω στον βαθμό και με τη συχνότητα που το επιθυμούσα. Αποφάσισα, ωστόσο, να μην απογοητευτώ αλλά να ψάξω και να βρω τον πλέον φυσικό τρόπο -εκτός από το στήθος μου- για να ταΐζω το μικρό μου.

avent 2

Η επιλογή του Natural μπιμπερό που δεν γνώριζα πως είχα

Προς μεγάλη μου χαρά, λοιπόν, ανακάλυψα πως σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας τα μπιμπερό Natural της Philips Avent, τα οποία είναι φιλικά με τον θηλασμό και μάλιστα, διαθέτουν θηλή σε σχήμα που προσομοιάζει το γυναικείο στήθος! Με αυτόν τον τρόπο, επιτρέπουν ουσιαστικά στα μωρά να συνδυάσουν εύκολα τον θηλασμό και το τάισμα με το μπιμπερό.
Όποια και αν είναι η δική σου περίπτωση, ό,τι γάλα και αν δίνεις στο μωρό σου, τα σύγχρονα, Natural μπιμπερό αξίζουν την προσοχή σου. Είναι εύκολα στη χρήση και τον καθαρισμό και οι παρακάτω λόγοι αποδεικνύουν το γιατί τα επέλεξα -και σίγουρα θα σε βοηθήσουν να κάνεις και εσύ την κατάλληλη επιλογή για εσένα και το μωρό σου.

Βοηθούν να συνδυάσουμε τον θηλασμό με το μπιμπερό φυσικά: Όπως εγώ, έτσι και πολλές άλλες μανούλες θέλουν ή πρέπει να θηλάζουν και ταυτόχρονα να ταΐζουν τα μωρά τους με μπιμπερό. Για να συμβεί αυτό όμως, τα μικρά μας καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται δύσκολο. Είναι άκρως σημαντικό, λοιπόν, το γεγονός πως σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά μπιμπερό -όπως τα Natural της Philips Avent, τα οποία χρησιμοποιώ εδώ και αρκετούς μήνες- που θυμίζουν το στήθος της μανούλας και έτσι, κάνουν πολύ πιο εύκολη αυτή τη μετάβαση για τα μωράκια. Η εξαιρετικά μαλακή θηλή τους με τον εύκαμπτο, σπειροειδή σχεδιασμό και τα άνετα πέταλα (υπάρχουν έξι διαθέσιμες θηλές ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης του μωρού) προσφέρουν φυσικό τάισμα και μιμούνται την αίσθηση του στήθους, ενώ το εργονομικό τους σχήμα χαρίζει στα μωρά την άνεση που χρειάζονται. Δοκίμασέ το και θα διαπιστώσεις πως ακόμη και τα μικρά του χεράκια, μπορούν εύκολα να πιάσουν και να κρατήσουν αυτό το μπιμπερό! Στα δικά μου «must» περιλαμβάνεται επίσης το γεγονός πως έκανα το τάισμα και… αντρική υπόθεση αφού πλέον και ο σύζυγός μου μπορεί να ταΐζει με άνεση το μωρό, δίχως εκείνο να κλαίει!

Συμβάλλουν στη μείωση των κολικών και της δυσφορίας: Ένα ακόμη στοιχείο που δεν γνώριζα για τα Natural μπιμπερό και σίγουρα ενθουσιάστηκα όταν έμαθα, είναι το ότι διαθέτουν μία βαλβίδα κατά των κολικών. Όπως διαπίστωσα, τα Natural μπιμπερό διαθέτουν μία καινοτόμα διπλή βαλβίδα, η οποία είναι σχεδιασμένη για να μειώνει τους κολικούς και τη δυσφορία, διατηρώντας τον αέρα στο μπιμπερό και όχι στην κοιλίτσα του μωρού. Αν επιθυμείς, λοιπόν, να μην ταλαιπωρείται από κολικούς το μωράκι σου, πρόκειται για μια επιλογή που ενδεχομένως θα σε βοηθήσει.

avent 3

Δεν περιέχουν τη χημική ουσία BPA: Η απουσία BPA είναι ένα χαρακτηριστικό των Natural μπιμπερό που με «κέρδισε» από την πρώτη στιγμή και επρόκειτο για ένα θέμα που με απασχολούσε προτού γίνω μητέρα. Και αυτό διότι ήθελα να είμαι σε θέση να γνωρίζω πως το μωρό μου δεν θα ήταν συνεχώς εκτεθειμένο σε βλαβερές και χημικές ουσίες, τόσο σε ό,τι αφορά στη διατροφή όσο τα παιχνίδια που χρησιμοποιεί και την ένδυσή του. Με λίγα λόγια, ήθελα να στραφώ σε περισσότερο φυσικές επιλογές. Η έκθεση σε BPA επιδρά αρνητικά στην υγεία του ανθρώπου και τα BPA free μπιμπερό είναι ό,τι πιο καλό και φυσικό μπορείς να επιλέξεις για το τάισμα του μωρού σου, έπειτα από το στήθος σου.

Υποστήριξε την επιλογή σου

Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο θέλεις ή σκέφτεσαι να στραφείς σε ένα μπιμπερό, να θυμάσαι πως η επιλογή για το πώς θα ταΐσεις το μωρό σου είναι αποκλειστικά δική σου. Σίγουρα ο θηλασμός είναι η πιο φυσική επιλογή και το μητρικό γάλα, η πλέον ιδανική τροφή για τους πρώτους μήνες της ζωής του. Ωστόσο, δεν πρέπει να επιτρέψεις σε κανέναν να σου πει τι να κάνεις. Το πόσο θα θηλάσεις, το αν θα θηλάσεις, το αν θα συνδυάσεις τον θηλασμό με το μπιμπερό, το αν θα χρησιμοποιήσεις μόνο μπιμπερό ή αν θα στραφείς από την αρχή στο ηλεκτρικό θήλαστρο αφορά εσένα -και μόνο εσένα. Κάθε μητέρα γνωρίζει τι είναι το καλύτερο για εκείνη και το παιδί της, ειδικά σήμερα που έχουμε στα χέρια μας καινοτόμες και φυσικές επιλογές, όπως τα Natural μπιμπερό της Philips Avent που τόσο με βοήθησαν στο «ταξίδι» της μητρότητας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved