Μαγειρική σόδα: Πώς να τη χρησιμοποιείσετε στον κήπο σας (vid)

Αυτό το απλό, φυσικό προϊόν έχει τόσες πολλές χρήσεις στην υγεία, την προσωπική υγιεινή, την καθαριότητα που είναι πραγματικά απαραίτητο.

Μαγειρική σόδα: Πώς να τη χρησιμοποιείσετε στον κήπο σας (vid)

Το όξινο ανθρακικό νάτριο, που αναφέρεται ως «μαγειρική σόδα» χρησιμοποιείται κυρίως στο ψήσιμο, ως μέσο διόγκωσης της ζύμης, αλλά έχει και πολλές άλλες εφαρμογές στην υγειά, την καθαριότητα ακόμα και στην κηπουρική!

Η σόδα ψησίματος ως μυκητοκτόνο φαίνεται να μειώνει τις επιπτώσεις των μυκητιασικών ασθενειών σε κοινά διακοσμητικά και φυτικά φυτά.

Έντομα

Εάν τα φυτά σας έχουν προσβληθεί από έντομα μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με ένα μίγμα από μαγειρική σόδα και άλλα φυσικά υλικά:

1 γαλόνι νερού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
10 σταγόνες υγρού πιάτων

Ψεκάστε με το μίγμα αυτό μία φορά κάθε τρεις ημέρες μέχρι να εξαλειφθούν τα έντομα.

Μυρμήγκια

Για να εξαλείψτε τους λόφους των μυρμηγκιών στον κήπο σας χρησιμοποιήστε ένα μίγμα από μαγειρική σόδα και ζάχαρη.

Απλά αναμίξτε τα δύο συστατικά 50/50 και πασπαλίστε το μείγμα πάνω από τον λόφο των μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια θα φάνε το μείγμα και θα τα μεταφέρουν στη φωλιά τους. Θα τα προσελκύσει η ζάχαρη, αλλά η μαγειρική σόδα θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ζάχαρη σε σκόνη και όχι σε κόκκους έτσι ώστε τα δύο συστατικά να αναμειγνύονται καλά. Αν χρησιμοποιείτε κοκκώδη ζάχαρη, τα μυρμήγκια θα την πάρουν και θα αφήσουν πίσω την μαγειρική σόδα.

Δείτε στο video και άλλες χρήσεις της μαγειρικής σόδας στον κήπο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved