Μωράκια λένε τις πρώτες τους λέξεις αλλά δεν είναι αυτές που φαντάζεστε (vid)

Δεν πάει το μυαλό σας.

Μωράκια λένε τις πρώτες τους λέξεις αλλά δεν είναι αυτές που φαντάζεστε (vid)

Συνήθως, τα μωρά στην ηλικία του ενός έτους – ορισμένα και πιο νωρίς- έχουν αρθρώσει τις πρώτες συλλαβές, έστω και χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Έως την ηλικία των 2 ετών περίπου, αρχίζουν να βάζουν μαζί λέξεις και, έως τα 3 τους χρόνια , πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τουλάχιστον προτάσεις των τριών λέξεων. Οι πρώτες φράσεις μπορεί να είναι απλές, αλλά αυτό που τις παράγει είναι πολύ πιο σύνθετο. Εάν ένα παιδί δεν συμβαδίζει με αυτά τα ορόσημα, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα πλήθος λόγων.

Ασφαλώς, με βάση τα ακουστικά ερεθίσματα που δέχεται το παιδί, οι πρώτες λεξούλες συχνά αντιστοιχούν στα «μα-μα» και «μπα-μπα». Πολλά παιδιά φωνάζουν μπαμπά κάθε άντρα που συναντούν, επειδή μπαμπάς είναι το όνομα του άντρα που είναι σημαντικός γι’ αυτά αλλά δεν είναι σε θέση να καταλάβουν το βάθος της σχέσης. Επίσης, ένα παιδί μπορεί να αποκαλεί «νάνα» δηλαδή μπανάνα όλα τα φρούτα γενικώς , επειδή αυτό το όνομα που θυμάται ότι έμαθε πρώτο για ένα μεμονωμένο φρούτο. Με τη βοήθειά σας όμως, το παιδί θα μάθει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο και σε ένα φορτηγό, παρότι και τα δύο κινούνται πάνω σε τέσσερις ρόδες.

Γι’ αυτό και χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε πολλές φορές συλλαβιστά μια λέξη , προκειμένου να την επαναλάβει το παιδί .

Αρκεί να έχει όρεξη. Γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να πει ούτε …συλλαβή ή όχι αυτή που εμείς θέλουμε να ακούσουμε.

Πάρτε για παράδειγμα τα μωράκια στο βίντεο που ακολουθεί. Η μαμά επαναλαμβάνει μια λέξη αλλά αυτά δεν την επαναλαμβάνουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved