Ελένη Χατζίδου:Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει στην εγκυμοσύνη & οι ενέσεις που πρέπει να κάνει

Για ποιο λόγο η Ελένη Χατζίδου πρέπει να κάνει μια ένεση την ημέρα για 9 μήνες.

Ελένη Χατζίδου:Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει στην εγκυμοσύνη & οι ενέσεις που πρέπει να κάνει

Η Ελένη Χατζίδου περιμένει το πρώτο της παιδί μαζί με τον σύντροφό της Ετεοκλή Παύλου.

Το νέο της εγκυμοσύνης το ανακοίνωσε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δημοσιεύοντας το εξώφυλλο από το νέο της single, στο οποίο η ίδια πόζαρε για πρώτη φορά με φουσκωμένη κοιλίτσα.

Όπως είπε η ίδια μιλώντας για πρώτη φορά στην κάμερα της εκπομπής Happy Day για τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, έχει πολύ άγχος στο να πάνε όλα καλά. «Δεν είμαι τρελή και παλαβή να σκέφτομαι όλη την ώρα πως κάτι μπορεί να συμβεί. Έχει 2-3 μέρες που άρχισα να νιώθω το μωρό. Είναι φοβερό γιατί όσο και να ακούς από άλλους, αν δεν το περάσεις εσύ δεν το καταλαβαίνεις. Εγώ πέρασα πολύ δύσκολα στους πρώτους μήνες. Πολλές ναυτίες. Ήμουν στο σπίτι κλεισμένη για δυο μήνες. Είχα θεματάκια και ακόμη έχω. Όχι τόσο έντονες οι ναυτίες και οι αναγούλες, αλλά δεν είναι σαν να μην καταλαβαίνω τίποτα. Είμαι με τις ώρες μου. Η όρεξή μου σταδιακά ανοίγει περισσότερο».

Η τραγουδίστρια θέλησε ωστόσο να ενημερώσει τους διαδικτυακούς της φίλους και δη τις γυναίκες για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει και χρειάζεται να κάνει μια ένεση κάθε μέρα. Όπως αποκάλυψε έχει θρομφοφιλία.

Τι είναι η θρομβοφιλία

Η θρομβοφιλία είναι η τάση (κληρονομική ή επίκτητη) να αναπτύσσονται θρόμβοι κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής. Όταν το αίμα πήζει, δημιουργούνται θρόμβοι, οι οποίοι θεωρούνται επικίνδυνοι, αφού μπορούν να φράξουν μερικώς ή ολικώς ένα αιμοφόρο αγγείο.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκετές μέλλουσες μαμάδες υποφέρουν από φλεβική θρόμβωση. Νοιώθουν πόνο, ευαισθησία, πρήξιμο της γάμπας, του μηρού, ακόμα και της βουβωνικής χώρας. Σε αυτή την περίπτωση η άμεση νοσηλεία είναι η μόνο ενδεδειγμένη λύση. Κι εννοείται ότι προηγουμένως, έχουν ενημερώσει τον γιατρό τους.

Η θρομβοφιλία μπορεί να είναι κληρονομική, αλλά και επίκτητη, καθώς μπορεί να προκύψει από διάφορους παράγοντες, όπως διαβήτης, παχυσαρκία, ακινησία, κάπνισμα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι η έγκυος που θα διαγνωστεί με θρομβοφιλία, θα έχει προβληματική κύηση ή θα χάσει το μωρό της. Η θρομβοφιλία εντοπίζεται με μια εξέταση και ανάλογα με τα αποτελέσματα ακολουθείται ειδική αγωγή, που μειώνει την πηκτικότητα του αίματος.

Διαβάστε τι έγραψε η Ελένη Χατζίδου για το πρόβλημα της υγείας της

«Ξέρετε τι είναι αυτό; Αντιπηκτική ένεση για τις εγκυμονούσες που έχουν θρομβοφιλία. Μία κάθε μέρα για εννέα μήνες. Μη σας φοβίζει, σημασία έχει να είναι καλά το μπεμπέ…»

Ακολούθησε και άλλο post από την τραγουδίστρια για το ίδιο θέμα:

«Θυμώνω που μου λέτε πως έχετε χάσει μωράκια επειδή ο γιατρός σας δεν σας έστειλε για τις σωστές εξετάσεις ώστε να μάθετε ότι έχετε θρομβοφιλία… Εγώ το ανακάλυψα πριν ακόμη μείνω έγκυος».

Δείτε τα μηνύματα της Ελένης Χατζίδου στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved