Δούκισσα Νομικού: Οι συμβουλές της για τα κιλά της εγκυμοσύνης

Πλέει σε πελάγη ευτυχίας! Η Δούκισσα Νομικού θα γίνει για δεύτερη φορά μαμά όπως έχει γίνει ήδη γνωστό τις τελευταίες ημέρες!

Δούκισσα Νομικού: Οι συμβουλές της για τα κιλά της εγκυμοσύνης

Την πιο ευτυχισμένη και ξεχωριστή περίοδο της ζωής της βιώνει η Δούκισσα Νομικού. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου γιόρτασε με τον σύζυγό της, Δημήτρη Θεοδωρίδη, τα πρώτα γενέθλια του γιου τους και η είδηση ότι η παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο είναι και πάλι έγκυος, κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου!

Η ίδια δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το νέο της εγκυμοσύνης της, ωστόσο οι τελευταίες της φωτογραφίες το μαρτυρούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κιλά, όπως είχε γίνει άλλωστε και με την πρώτη της εγκυμοσύνη!

doykissa nomikou deuteri fora egkyos 2

Στην πρώτη της εγκυμοσύνη συνεχώς οι διαδικτυακές της φίλες της ρωτούσαν «πόσα κιλά έχεις πάρει» και η ίδια είχε γράψει ένα σχετικό κείμενο για αυτό, καθώς τα κιλά δεν ήταν κάτι που την απασχολούσε στην εγκυμοσύνη της.

«Στην εγκυμοσύνη θα πάρεις κιλά. Τελεία. Περισσότερα ή λιγότερα δεν έχει σημασία. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όχι μόνο από τη διατροφή σου. Ο εφιάλτης της ζυγαριάς επομένως, φίλη μου, δεν πρέπει να σου γίνεται εμμονή. Δεν σου λέω να ξεφεύγεις σε καθημερινή βάση και να τρως όλα τα γλυκά του κόσμου, ούτε όμως και να πεινάς, να λιγουρεύεσαι κάτι και να μην το τρως επειδή φοβάσαι να μην παχύνεις. Πάντα υπάρχει η μέση λύση. Φάε δύο σοκολατάκια αντί για 15, ή δύο φέτες ψωμί με μέλι το πρωί αντί για 4. Σκέψου πως σε λίγο καιρό θα κάνεις και την καμπύλη ζαχάρου...!», είχε γράψει στο Dutchess Daily όταν βρισκόταν στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της και συνέχισε.

«Επειδή λαμβάνω πολλά μηνύματα καθημερινά με την τυπική αυτή ερώτηση περί κιλών και διατροφής, θα σου απαντήσω πως έχω πάρει 7 κιλά και μόλις μπήκα στον 8ο μήνα. Και, όπως μου είπε ο γιατρός μου, τους τελευταίους δύο μήνες θα πάρω μαζεμένα κάποια ακόμη, γιατί τότε είναι που μεγαλώνει το μωρό.

doykissa nomikou deuteri fora egkyos 1

Στόχος μου εξαρχής ήταν να απολαύσω αυτή την υπέροχη περίοδο και να συνεχίσω να κάνω ό,τι έκανα και πριν -εφόσον όλα είναι φυσιολογικά. Δεν άρχισα να «τρώω για δύο», αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα! Να ξέρεις πως δεν ισχύει καθόλου αυτή η λογική. Πρέπει όντως να τρως περισσότερο στην εγκυμοσύνη, αλλά μιλάμε μόνο για κάποιες θερμίδες παραπάνω. Τρώω λοιπόν, ακριβώς όπως πριν, απλώς τώρα επιλέγω πιο συχνά γεύματα με μακαρόνια και πατάτες (όχι τηγανιτές, μου φέρνουν καούρες). Επίσης, έχω συνεχίσει να κάνω γυμναστική, απλώς πιο χαλαρά και πιο εξειδικευμένα. Τέλος, αν λιγουρευτώ κάτι γλυκό (πράγμα σπάνιο βέβαια, είμαι του αλμυρού περισσότερο) το τρώω αμέσως, γιατί μετά αυτή η λιγούρα συσσωρεύεται, μέχρι που κάποια στιγμή ξεσπάω και ενδίδω επί 100!

Κάτι που επίσης με έχει βολέψει είναι ότι από την αρχή ζυγίζομαι μία με δύο φορές τον μήνα για να ξέρω πού βρίσκομαι. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι γιατροί συμβουλεύουν να παίρνουμε σχεδόν ένα κιλό ανά μήνα. (Μην ξεχνάς πως όταν δεν έχεις απότομες αυξομειώσεις βάρους, έχεις λιγότερες πιθανότητες να κάνεις ραγάδες)!».

doykissa nomikou deuteri fora egkyos 3

Όπως φαίνεται, το ίδιο ισχύει και σε αυτή την εγκυμοσύνη για τη Δούκισσα Νομικού. Συνεχίζει να τρώει υγιεινά, να γυμνάζεται και να ακολουθεί κατά γράμμα τις συμβουλές του γιατρού της.

Δες τις πρώτες φωτογραφίες της εγκυμοσύνης της παρακάτω:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved