Το συγκινητικό μήνυμα της Νίκης Παλληκαράκη στο Facebook για την μητέρα της (pics)

Η Νίκη Παλληκαράκη είναι μία εξαιρετική ηθοποιός και ποτέ δεν έχει απασχολήσει τον Τύπο με την προσωπική της ζωή.

Το συγκινητικό μήνυμα της Νίκης Παλληκαράκη στο Facebook για την μητέρα της (pics)

Πριν μερικές ώρες και μη έχοντας πού αλλού να εκφράσει τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της, αποφάσισε να κάνει μια ανάρτηση με αφορμή την κατάσταση της μητέρα της.

Επιλέγοντας η ίδια την κατάσταση «Αποκαρδιωμένη» στο Facebook με ένα θλιμμένο emoji, έγραψε:

«-Να σε ρωτήσω κάτι αλλά μη γελάσεις ..
-Εντάξει ,πες
-Εμείς τώρα είμαστε αδερφές;
-Όχι, μάνα -κόρη
-Ααα στο έργο;
-Όχι ρε μάνα,στη ζωή
-Έχω και γιο;
-Έχεις ...Θυμάσαι πως τον λένε;
-Αντώνη..Χρήστο ..Αντρέα;
-Έχεις άλλη μια ευκαιρία
-.....
-Δημήτρη τον λένε... εμένα πως με λένε;
-Εσένα θυμάμαι, αφού είσαι η μάνα μου...»

Αυτός ήταν ένας μικρός διάλογος που είχε με τη μητέρα της, αποκαλύπτοντας ότι η μητέρα της έχει άνοια και πως οι ρόλοι μητέρας και κόρης αντιστράφηκαν για εκείνη.

Αμέσως τα σχόλια από τους προσωπικούς και διαδικτυακούς της φίλους έπεσαν βροχή με τους περισσότερους να της στέλνουν δύναμη και κουράγιο.

«Θέλει πολλή δύναμη αυτό που βιώνεις, Νίκη μου...Το σίγουρο είναι ότι εισπράττει την ΑΓΑΠΗ σου, ακόμα και έχοντας αλλάξει ρόλους...», σχολίασε μια φίλη της ενώ μια άλλη φίλη έγραψε, «10 χρόνια ζούσα με την νόσο Αλτσχάιμερ που είχε αγκαλιάσει τη μητέρα μου , και εγώ την κρατούσα γερά να μη μου φύγει ... α ρε Νίκη! Κράτα την!».

Η Νίκη Παλληκαράκη έχει ιδίαιτερη αδυναμία στη μητέρα της και τα τελευταία χρόνια, αν και η ίδια ζει από τα 18 της μόνη, έγινε «μαμάκιας» εξαιτίας κάποιων καταστάσεων. Από το 2013 έχει αναλάβει τη φροντίδα της μητέρα της όπου μετά από κάποιες εγχειρήσεις, έμεινε κατάκοιτη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί καθόλου.

Σύμφωνα με το Onmed.gr υπολογίζεται ότι ένας στους 14 ανθρώπους άνω των 65 ετών θα αναπτύξει άνοια, τη νευροεκφυλιστική πάθηση που οι περισσότεροι συνδέουν με την απώλεια μνήμης.

Η λέξη «άνοια» αποτελεί στην ουσία μία «ομπρέλα» που περιγράφει μια σειρά από συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης και δυσκολίες στη σκέψη, την επίλυση προβλημάτων ή τη γλώσσα. Το Αλτσχάιμερ είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος άνοιας, ενώ άλλοι τύποι άνοιας είναι η αγγειακή άνοια, η άνοια με σωμάτια Lewy, η μετωποκροταφική άνοια κ.α.

Άνοια δεν είναι μόνο η απώλεια μνήμης

Οι αλλαγές στη συμπεριφορά, η σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός, οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα μπορούν επίσης να αποτελούν ενδείξεις άνοιας.

Η άνοια πλήττει περισσότερο τις γυναίκες

Ο βασικός και προφανής λόγος για τον οποίο τα 2/3 των πασχόντων από Αλτσχάιμερ είναι γυναίκες, είναι ότι ζουν περισσότερο από τους άνδρες και η αύξηση της ηλικίας είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 65 τους, οι γυναίκες έχουν περισσότερες από 1 στις 6 πιθανότητες να εμφανίσουν στο μέλλον τη νόσο, ενώ οι άνδρες έχουν 1 στις 11. Στην ηλικία των 60 ετών, οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με Αλτσχάιμερ απ’ ότι με καρκίνο του στήθους.

Δεν υπάρχουν θεραπείες για την άνοια

Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για να βοηθήσουν τα άτομα να ζουν με τα συμπτώματα της άνοιας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για την ίδια την πάθηση.

Δείτε μερικές φωτογραφίες με την μητέρα της έτσι όπως τις έχει δημοσιεύσει η ίδια η ηθοποιός στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved