Είκοσι δύο χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν είχατε ποτέ φανταστεί (vid)

Αλουμινόχαρτο: Οι άγνωστες χρήσεις του που θα σας εντυπωσιάσουν.

Είκοσι δύο χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν είχατε ποτέ φανταστεί (vid)

Πιθανόν να μη γνωρίζετε ότι το αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Πέραν της κλασικής του χρήσης ( ψήσιμο, σκέπασμα φαγητών, τύλιγμα τροφίμων) το αλουμινόχαρτο αποδεικνύεται στην πράξη ένα σούπερ καθαριστικό.

Για παράδειγμα, δοκιμάστε να τρίψετε τις σχάρες του φούρνου με αλουμινόχαρτο. Τα λίπη θα εξαφανιστούν και η σχάρα θα γίνει σαν καινούρια. Προτιμήστε να κάνετε μπάλα το αλουμινόχαρτο, έτσι το τρίψιμο θα είναι πιο εύκολο.

Αν σας ενοχλεί η σκουριά στις επιφάνειες αλουμινίου, η λύση είναι το αλουμινόχαρτο ( φυσικά).Τρίψτε όσο πιο καλά μπορείτε και θα δείτε αμέσως τη διαφορά. Όμως και τα ασημικά σας μπορούν να αποκτήσουν την παλιά τους λάμψη, αρκεί να τοποθετήσετε σε βραστό νερό μια μπάλα αλουμινόχαρτου και μια κουταλιά σόδα.

Ταλαιπωρείστε με το σιδέρωμα; Θα δείτε μεγάλη διαφορά αν κάτω από το σιδερόπανο τοποθετήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Ναι, σωστά διαβάσατε. Βάζετε αλουμινόχαρτο κατά μήκος της επιφάνειας που σιδερώνετε, το στρώνετε καλά με το χέρι σας και τοποθετείτε πάλι από πάνω το σιδερόπανο.

Το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα του σίδερου οπότε όταν σιδερώνετε το ύφασμα στρώνει και από τις δύο πλευρές! Θα πρέπει ωστόσο να είστε προσεκτικές με τα διάφορα υφάσματα (μάλλινα ή πιο ευαίσθητα), καθώς μπορεί λόγω υψηλής θερμότητας να έχετε διάφορα ατυχήματα. Εναλλακτικά, σιδερώστε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία ή τοποθετήστε ένα κομμάτι ύφασμα κάτω από τα ευαίσθητα ρούχα.

Δείτε που αλλού μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το αλουμινόχαρτο στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved