Σεντόνια, στρώμα, μαξιλάρια: Τόσο καιρό τα καθαρίζατε λάθος

Η κρεβατοκάμαρά μας είναι ένας χώρος που θα πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Σεντόνια, στρώμα, μαξιλάρια: Τόσο καιρό τα καθαρίζατε λάθος

Τα σεντόνια, τα μαξιλάρια αλλά και το στρώμα μπορούν να γίνουν φορείς πολλών βακτηριδίων που μπορούν να μας προκαλέσουν αλλεργίες, δερματικές παθήσεις κ.ά.

Για αυτό τον λόγο ο τακτικός και σωστός καθαρισμός τους είναι πολύ σημαντικός.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τα σεντόνια μου;

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τα σεντόνια τους κάθε δύο εβδομάδες ή και κάθε μήνα. Σας συνιστούμε να αλλάζετε σεντόνια κάθε εβδομάδα. Τα νέα, καθαρά σεντόνια μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την ανάγκη του να καθαρίζετε το στρώμα σας συχνά. Το μάζεμα των σεντονιών μπορεί να είναι η πρώτη σας δουλειά όταν ξεκινάτε τον καθαρισμό του υπνοδωματίου. Αν έχετε πλυντήριο – στεγνωτήριο μέχρι να τελειώσετε όλες τις δουλειές μπορεί να είστε έτοιμες για να τα ξαναστρώσετε καθαρά.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το στρώμα μου;

Τα στρώματα συλλέγουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τον ιδρώτα, ακάρεα σκόνης, τρίχες από τα μαλλιά μας κι έτσι αποτελούν ένα ιδανικό καταφύγιο για τα βακτήρια. Ο καθαρισμός τους στρώματος είναι χρονοβόρος και πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Για να γλυτώσετε ταλαιπωρία – κα βακτήρια- μπορείτε να στρώνετε ένα κάλυμα πάνω από το στρώμα σας το οποίο θα αλλάζετε και θα πλένετε συχνά.

Για να καθαρίσετε το στρώμα σας, αφού αφαιρέσετε το κάλυμμα, ρίξτε επάνω του μαγειρική σόδα. Αφήστε τη για 20 λεπτά και μετά χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και ένα ήπιο καθαριστικό για να σκουπίσετε το στρώμα. Αν είναι δυνατόν, σπρώξτε το στρώμα σας σε μια ηλιόλουστη περιοχή – οι ακτίνες UV θα βοηθήσουν στην εξόντωση των βακτηρίων. Αφήστε το στρώμα να στεγνώσει καλά. Όταν στεγνώσει επαναλάβετε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά του στρώματος. Μην ξεχνάτε να γυρίζετε το στρώμα σας τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες ούτως ή άλλως!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τα μαξιλάρια μου;

Τα μαξιλάρια, όπως το στρώμα, συγκεντρώνουν διάφορα βακτήρια. Ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή επιτρέπονται διαφορετικές τεχνικές καθαρισμού. Για να είστε σίγουροι, ελέγξτε τις ετικέτες των μαξιλαριών σας για να δείτε τι συνιστάται.

Εάν επιτρέπεται να τα βάλετε στο πλυντήριο, πλύνετε τα μαξιλάρια σε ένα ζεστό κύκλο με ελάχιστο απορρυπαντικό, κατά προτίμηση δύο φορές και συνεχίστε με έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος. Για να τα στεγνώσετε μπορείτε, αν επιτρέπεται από τις οδηγίες, να τα στεγνώσετε στον ήλιο καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βακτηρίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved