Γιατί τρώμε πάντα πρωινό πριν το σχολείο με τις κόρες μου

Δεν είναι ότι είμαι ψυχαναγκαστική με την υγιεινή διατροφή, ούτε είμαι από αυτές τις πιεστικές μαμάδες που αν τα παιδιά τους δεν φάνε λαχανικά και όσπρια 3 φορές την εβδομάδα παραληρούν.

Δέσποινα Καμπούρη
Γιατί τρώμε πάντα πρωινό πριν το σχολείο με τις κόρες μου

Είναι που όσο κλισέ κι αν ακούγεται, το πρωινό είναι το πιο σπουδαίο γεύμα της ημέρας. Και φυσικά φέρνει την οικογένεια κοντά για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα μας. Γι’ αυτό τρώμε πάντα πρωινό πριν το σχολείο με τις κόρες μας!

Λοιπόν, δεν χρειάζεται να είσαι διαιτολόγος, ούτε διατροφολόγος για να ξέρεις ότι το πρωινό αποτελεί ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και αναπόσπαστο κομμάτι ενός σωστού και ισορροπημένου διαιτολογίου καθώς βοηθά στην καλύτερη δυνατή σωματική και πνευματική λειτουργία του οργανισμού, δίνοντας την δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καθημερινών δραστηριοτήτων.

IMG 1502

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού από ενήλικες αλλά ακόμη περισσότερο από παιδιά, προσφέρει 2 έως 5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να καλύψουν τα 2/3 των συνιστώμενων ημερήσιων προσλήψεων στις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι ένα σωστό πρωινό βελτιώνει την απόδοση στο σχολείο, την ευκολία παρακολούθησης του μαθήματος και την πειθαρχεία του παιδιού. Ακόμη, άτομα που παίρνουν πρωινό εμφανίζουν σπανιότερα κατάθλιψη, άγχος ή υπερκινητικότητα. Επίσης, τα παιδιά σκέφτονται γρηγορότερα και πιο καθαρά, αισθάνονται λιγότερη κούραση και υπνηλία και έχουν μικρότερες πιθανότητες να παραπονεθούν για πρωινούς πόνους στην κοιλιά και ζαλάδα.
Πέρα απ’ όλα αυτά τα σημαντικά όμως, στη δική μας οικογένεια το πρωινό στο τραπέζι είναι ένα είδος bonding. Όλοι έχουμε μία κατήφεια όταν χτυπάει το ξυπνητήρι στις 7 το πρωί, έξω κάνει κρύο και είναι σχεδόν σκοτάδι, αλλά πρέπει να σηκωθούμε, να πλυθούμε, να ντυθούμε και να ετοιμαστούμε εμείς για τις δουλειές μας και τα παιδιά για το σχολείο.

Το οικογενειακό πρωινό, είναι μία ευκαιρία να πούμε τα νέα μας, να συζητήσουμε, να χαλαρώσουμε, να γελάσουμε και να πάρει ο ένας δύναμη από τον άλλον για να συνεχίσει τη μέρα του.
Επίσης, πρέπει να σας αναφέρω και αυτό: Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως οι έφηβοι που καταναλώνουν πιο συχνά οικογενειακά γεύματα έχουν χαμηλότερες πιθανότητες να υιοθετήσουν «κακές» συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.

Το πρωινό μας δεν διαφέρει από αυτό που παίρνουν οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες, ειδικά όταν ο χρόνος πιέζει, η μαμά τρέχει να τα προλάβει όλα και δεν προλαβαίνει και το άγχος του σχολικού λεωφορείου που κορνάρει με την πρώτη καθυστέρηση σου δημιουργεί φοβερό άγχος και στρες.

IMG 1498

Γαλατάκι, αγαπημένο. Nestle School για τη μεγάλη και Nestle Junior 2+ για τη μικρή. Η κάθε μία έχει το δικό της γάλα και τη δική της κούπα, αν και καμιά φορά η Χριστίνα ζητάει το μπιμπερό της. Ακόμα! Θα μου πείτε γιατί όχι σε ένα κλασικό φρέσκο γάλα… Και θα σας απαντήσω ότι και μετά το πρώτο έτος της ηλικίας αλλά και για όλη την προσχολική ηλικία, καλό είναι τα παιδιά να πίνουν ειδικά σχεδιασμένα γάλατα για να καλύψουν τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες τους ανάλογα με την ηλικία τους, όχι μόνο σε ασβέστιο αλλά και σε μια πληθώρα άλλων συστατικών όπως ο σίδηρος και οι βιταμίνες! Έτσι έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Το πρωί αποφεύγουμε σοκολάτες και γλυκά. Αγαπάμε τις φρυγανιές με το μέλι, αλλά και τα φρούτα. Πάντα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια. Οι δικές μου που δεν αγαπούν τη σκέτη βρώμη, αλλά αν τους δώσω δημητριακά με αποξηραμένα φρούτα, τα κάνουν ανάρπαστα. Και φυσικά αυγά! Αυγά, αυγά, αυγά! Νομίζω ότι τα αυγά είναι ο βασιλιάς του πρωινού μας.

Πλένουμε δοντάκια, βάζουμε κολατσιό στην τσάντα, χαιρετάμε τον αδέσποτο φίλο μας Ιάσωνα που μας περιμένει υπομονετικά κάθε πρωί έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας, ρίχνουμε τα πεταχτά μας φιλιά και εξαφανιζόμαστε. Κάθε πρωί η ίδια ρουτίνα! Η ίδια αγάπη!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το: https://www.nestlebaby.gr/emploutismena-paidika-galata

#megalonoumeparea #Sponsored #Nestle #Healthierkids #NestleJunior

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved