Δείτε πώς θα διδάξετε καλοσύνη στα παιδιά σας

Για όσους δεν το γνωρίζουν, σήμερα 17 Φεβρουαρίου, είναι η Ημέρα Τυχαίων Πράξεων Καλοσύνης!

Δείτε πώς θα διδάξετε καλοσύνη στα παιδιά σας

«Πολύ συχνά υποτιμάμε τη δύναμη που έχει ένα άγγιγμα, ένα χαμόγελο, μία ευγενική φράση, ή η μικρότερη κίνηση ενδιαφέροντος, όλα τα οποία έχουν τη δύναμη να αλλάξουν εντελώς μία ζωή.» Leo Buscaglia

Πώς προέκυψε η Ημέρα Τυχαίων Πράξεων Καλοσύνης

Η ημέρα αυτή δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Ντένβερ, Κολοράντο το 1995 και εννέα χρόνια αργότερα εξαπλώθηκε στη Νέα Ζηλανδία το 2004. Οι τυχαίες πράξεις ευγένειας περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα ακόμη και να ψήσετε κεκάκια και να τα κεράσετε στη δουλειά σας χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε φορά που κάνουμε μια καλή πράξη και δίνουμε χείρα βοηθείας στους συνανθρώπους μας μπορούμε να γίνουμε πιο χαρούμενοι. Πιο συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου British Columbia ανέθεσε σε άτομα με υψηλά επίπεδα άγχους να κάνουν καλές πράξεις και να βοηθάνε συνανθρώπους τους έξι φορές την εβδομάδα. Απλές πράξεις καλοσύνης, όπως το να κρατήσουν την πόρτα ανοιχτή για να περάσει κάποιος, να βοηθήσουν στις δουλειές ή να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές ενέργειες. Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν σημαντικά οφέλη από τη γενναιοδωρία και την προσφορά αφού αυτές οι πράξεις οδηγούν σε σημαντική αύξηση της θετικής διάθεσης των ανθρώπων και παράλληλα μειώνουν το αίσθημα της αποξένωσης σε κοινωνικά απόμακρους ανθρώπους.

hmera tyxaion praxeon kalosinis 1

Πώς θα διδάξετε την καλοσύνη στα παιδιά σας;

Μα φυσικά, μέσα από καλές πράξεις που θα κάνετε εσείς οι ίδιοι. Βγείτε έξω, χαμογελάστε, πείτε καλημέρα, ζητήστε από το παιδί σας να ρίξει μια ματιά στα παιχνίδια του και να διαλέξει εκείνα που δεν χρειάζεται πια ώστε να τα δώσει σε κάποιο ίδρυμα και σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Το ίδιο να κάνετε και με τα ρούχα που δεν του κάνουν πια και είναι σε καλή κατάσταση.

Αν εσείς δείχνετε καλοσύνη στην καθημερινότητά σας, το ίδιο θα μάθουν να κάνουν και τα παιδιά σας. Σαν οικογένεια πρέπει να απαριθμείτε σε κάθε ευκαιρία όλες τις καλές πράξεις, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη. Κρατήστε την πόρτα ανοιχτή για να περάσει κάποιος, δώστε φαγητό σε κάποιον που πεινάει, πληρώστε το εισιτήριο κάποιου που θέλει να μετακινηθεί με το μετρό ή το λεωφορείο. Κάντε πολλά πράγματα βοηθώντας τους άλλους και δείχνοντας ότι νοιάζεστε.

hmera tyxaion praxeon kalosinis 3

Πώς να γιορτάσετε αυτή την ημέρα

Οι τυχαίες πράξεις καλοσύνης, συνήθως έρχονται σε όλες τις μορφές, μεγάλες και μικρές, και το πώς θα διαλέξετε να τις δείξετε εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς. Κεράστε μια ζεστή κούπα καφέ τον συνάδελφό σας, δώστε μια κουβέρτα σε έναν άστεγο, μαζί με τα παιδιά σας επισκεφθείτε κάποιο ίδρυμα και δώστε τα παιχνίδια και τα ρούχα που μαζέψατε, αγοράστε γάλα ή τυρόπιτα και δώστε τη στον άνθρωπο που έψαχνε τα σκουπίδια για φαγητό ή απλά χαμογελάστε σε κάποιον λέγοντάς του να έχει μια καλή ημέρα.

Με αφορμή την Ημέρα Τυχαίων Πράξεων Καλοσύνης, βοηθήστε τον εαυτό σας βοηθώντας τους άλλους, το χαμόγελο στο πρόσωπό τους αλλά και στο δικό σας και των παιδιών σας θα αποδείξουν ότι αξίζει τον κόπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved