Ελένη Μενεγάκη: Κι όμως, μόνο 8 φορές έχει φορέσει αυτό το χρώμα στην εκπομπή της (pics)

Της αρέσει το λευκό αλλά το κόκκινο είναι ένα χρώμα που επιλέγει αρκετά να φορά στην εκπομπή της μαζί με το ροζ και το γαλάζιο.

Ελένη Μενεγάκη: Κι όμως, μόνο 8 φορές έχει φορέσει αυτό το χρώμα στην εκπομπή της (pics)

Υπάρχει ωστόσο ένα χρώμα που η Ελένη Μενεγάκη φορά ελάχιστες φορες στην εκπομπή της, καθώς από την πρώτη στιγμή που δημιούργησε τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μέχρι και σήμερα, από τις 1,107 δημοσιεύσεις που έχει κάνει, μόνο στις 8 από αυτές φορά αυτό το χρώμα!

Ποιο είναι; Μα φυσικά το μοβ. Αν και πολλοί θα περιμένατε να βρίσκεται στις επιλογές της, η Ελένη δεν το επιλέγει, τουλάχιστον στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Μοβ», του Simon Garfield, πριν από εκατοντάδες χρόνια για να παραχθεί βαφή αρκετή για να βαφτεί ένα και μοναδικό φόρεμα μοβ, έπρεπε να συνθλιβούν, να αλατιστούν για τρεις μέρες και να βραστούν για άλλες δέκα, χιλιάδες όστρακα.

Στην αρχαία Ρώμη, το δυσεύρετο αυτό χρώμα, φυλασσόταν για τον Καίσαρα και τους στρατηγούς του που γύριζαν θριαμβευτές από τον πόλεμο. Όσο μεγαλύτερο αξίωμα είχε κανείς, τόσο περισσότερο πορφυρό χρώμα είχε δικαίωμα να επιδεικνύει. Για αυτό και το χρώμα μοβ, συσχετίζεται με τον πλούτο, τα αρχοντικά δικαιώματα και την υπερβολή.

Ο ψυχισμός του μοβ χρώματος

Άνθρωποι που φορούν μοβ χρώμα, πιστεύεται πως είναι καλλιεργημένοι, έχουν πάθος και ρέπουν προς την ευχαρίστηση. Το βασιλικό πορφυρό, αποπνέει ανωτερότητα, δύναμη, πάθος και πολυτέλεια, το σκούρο δαμασκηνί αποπνέει μια ποιότητα και αξιοπρέπεια και το χρώμα της λεβάντας και το βιολετί αποπνέουν γλυκύτητα, ρομαντισμό.

Δείτε τις μοναδικές εμφανίσεις της Ελένης Μενεγάκη, φορώντας μοβ στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved