Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να «λάμπει» τα Χριστούγεννα: Απλές συμβουλές για να οργανωθείτε!

Μικρά μυστικά για να κερδίσετε χρόνο.

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να «λάμπει» τα Χριστούγεννα: Απλές συμβουλές για να οργανωθείτε!

Η γιορτινή περίοδος όλο και πλησιάζει, το σπίτι σας «ντύθηκε τα γιορτινά του» και ετοιμάζεται να υποδεχθεί φίλους, συγγενείς, καλεσμένους. Θα πρέπει όμως να είναι και πεντακάθαρο για να φανεί ακόμα περισσότερο τι ωραίο είναι!

Πότε θα τα προλάβετε όλα; Μην αγχώνεστε! Δώστε προσοχή στα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε κυρίως, οργανώστε το πρόγραμμά σας - ποια δουλειά θα κάνετε κάθε μέρα- και κερδίστε πολύτιμο χρόνο πετυχαίνοντας ταυτόχρονα το… λαμπερό αποτέλεσμα!

Καθαρίστε τα χαλιά σας: Μπορεί να τα σκουπίζετε, καθημερινά, όμως κάποιες βρωμιές και σκόνη δεν φεύγουν εντελώς. Αυτή την περίοδο αξίζουν έναν πιο βαθύ καθαρισμό. Χρησιμοποιείστε ειδικές σκούπες- μπορείτε να δανειστείτε ή να νοικιάσετε μια- και ειδικά καθαριστικά προϊόντα για να τα «αφρατέψετε» και να ανανεώσετε τα χρώματά τους.

Καθαρίστε πολύ καλά τις επιφάνειες της κουζίνας: Πριν την ημέρα που θα έρθουν οι καλεσμένοι σας θα πρέπει να καθαρίσετε πολύ καλά τις επιφάνειες που χρησιμοποιείτε για την προετοιμασία του φαγητού σας για τα Χριστούγεννα καθώς, για παράδειγμα, τα άψητα κρέατα μπορούν να αφήσουν πίσω τους μικρόβια και βακτηρίδια. Την ίδια σημασία δώστε στις καρέκλες και το τραπέζι του δείπνου: αφαιρέσετε τους λεκέδες ή τη συσσωρευμένη σκόνη χρησιμοποιώντας ένα καλό γυαλιστικό που, εκτός από τη λάμψη, θα θρέψει σε βάθος το ξύλο τους.

Καθαρίστε τον φούρνο σας: Καθαρίστε πολύ καλά τον φούρνο σας πριν αρχίσετε να τον χρησιμοποιείται για να ετοιμάσετε όλα τα χριστουγεννιάτικα φαγητά και γλυκά.

Γυαλίστε τα ασημικά και τα ποτήρια σας: Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το «καλό» σας σερβίτσιο, τα ασημένια μαχαιροπήρουνα της γιαγιά κλπ. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα γυαλίσετε, με τα ειδικά καθαριστικά. Μην ξεχάσετε να γυαλίσετε και όποια άλλη ασημένια επιφάνεια υπάρχει στον χώρο, όπως κηροπήγια, κορνίζες από καθρέφτες κλπ. Τα κρυστάλλινα ποτήρια θα έχουν την τιμητική τους οπότε τους αξίζει ένα καλό γυάλισμα με ένα μαλακό πανάκι πριν το γιορτινό τραπέζι.

Κάντε ένα γρήγορο ξεκαθάρισμα: Πάρτε τη μεγάλη απόφαση και πετάξτε όποια αντικείμενα δεν χρησιμοποιείτε εδώ και πολύ καιρό. Στο τέλος, δεν θα πιστεύετε πόσο χώρο θα έχετε εξασφαλίσει, ακόμη και για να προσθέσετε ένα δεύτερο δεντράκι, χώρο για τα δώρα των καλεσμένων κ. ά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved