Πώς θα ετοιμάσεις τα πιο γευστικά ροφήματα για τα μικρά σου;

Ιδέες για ροφήματα και πολλές ακόμη γλυκές και αλμυρές προτάσεις.

Πώς θα ετοιμάσεις τα πιο γευστικά ροφήματα για τα μικρά σου;

Δεν πίνουν με τίποτα το γάλα τους; Αν έχεις βαρεθεί να κυνηγάς τα μικρά σου με ένα ποτήρι στο χέρι, τότε προσπάθησε να τους προσφέρεις νόστιμες εναλλακτικές επιλογές για να λάβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Πώς;

Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες. Τα ροφήματα φυσικά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μας. Πόσω μάλλον όταν είναι 100% φυτικά και μπορούν να προσφέρουν στα αγγελούδια μας όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν ανάγκη!

Ποιες εναλλακτικές επιλογές έχεις;

Δώσε περισσότερες επιλογές στο παιδάκι σου για να διαλέξει εκείνη που προτιμάει. Υπάρχουν 100% φυτικά ροφήματα, όπως αυτά που κυκλοφορούν από το Βιτάμ, που είναι μία εναλλακτική πηγή πρόσληψης θρεπτικών συστατικών. Είναι ιδανικά για ολόκληρη την οικογένεια και μπορούν να αποτελέσουν το συστατικό που θα κάνει λίγο πιο τολμηρή κάθε αλμυρή ή γλυκιά συνταγή!

Χρησιμοποίησέ τα για να προετοιμάσεις λαχταριστά smoothies και υπέροχα σνακ για τα αγγελούδια σου. Μην ξεχνάς, άλλωστε ότι μπορούν να αποτελέσουν μία καλή λύση, αν το παιδάκι σου έχει δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη.


Μπορείς να τα εμπιστεύεσαι, διότι δεν έχουν χρωστικές και τεχνητές αρωματικές ουσίες. Αντίθετα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες D, Β2, Β12, ασβέστιο και ω-3 και ω-6 λιπαρά! Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματά τους συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι δεν έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

rofimata1

Pόφημα αµυγδάλου για πρωτότυπες γλυκές και αλμυρές συνταγές!

Γιατί να το επιλέξεις; Γιατί συνδυάζει ποικιλία θρεπτικών συστατικών και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Έτσι, μπορεί να γίνει μία πολύ καλή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας. Το σίγουρο είναι ότι η βελούδινη υφή του και η απαλή γεύση αμυγδάλου θα ενθουσιάσουν τον εκλεπτυσμένο ουρανίσκο του μικρού σου.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις; Σκέτο, σε smoothies ή σε υπέροχα ζεστά ροφήματα με κακάο. Ιδανικά συνδύασέ το με τα αγαπημένα δημητριακά του μικρού σου ή χρησιμοποίησέ το για να φτιάξεις porridge με νιφάδες βρώμης, μάφιν, κέικ καρότου και άλλα απολαυστικά γλυκά.

Μην ξεχνάς ότι πάντα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε αλμυρές συνταγές, καθώς θα ισορροπήσει τις γεύσεις και θα δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Εμείς δοκιμάσαμε να φτιάξουμε μία πεντανόστιμη quiche με λαχανικά και ρόφημα αμυγδάλου. Σου προτείνουμε να την δοκιμάσεις, ακολουθώντας βήμα προς βήμα αυτήν τη συνταγή.

rofima3

Ρόφημα φουντούκι και κακάο για απολαυστικά σνακ

Γιατί να το επιλέξεις; Γιατί τα περισσότερα παιδιά αγαπούν το κακάο! Σίγουρα, θα λατρέψουν και τη μοναδική του γεύση, που συνδυάζει τη θρεπτική αξία του φουντουκιού µε το ακαταμάχητο άρωμα του κακάο.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις; Φυσικά σκέτο, ζεστό ή κρύο, αλλά και για να δημιουργήσεις μοναδικά γλυκά που θα ξετρελάνουν τα μικρά σου και τους φίλους τους. Τα muffin με σοκολάτα, το γλυκό σοκολάτας και το σοκολατοκαρπένιο smoothie αχλαδιού είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που μπορείς να δοκιμάσεις.

rfoima4

Ρόφηµα σόγιας για πολύχρωμα φρουτένια smoothies

Γιατί να το επιλέξεις; Γιατί είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, την οποία έχουν ανάγκη τα μικρά σου για να αναπτυχθούν. Παράλληλα, έχει διακριτική γεύση και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Έτσι, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις ευχάριστα τα μικρά σου, με ένα θρεπτικό ρόφημα γεμάτο βιταμίνες που θα τους χαρίσει την ενέργεια που χρειάζονται για να ξεκινήσουν δυναμικά το πρωινό τους. Είναι πολύ πιο εύπεπτο -όπως και τα υπόλοιπα ροφήματα του Βιτάμ- διότι δεν περιέχει λακτόζη ή γλουτένη!

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις; Τα μικρά σου θα το λατρέψουν σκέτο, αλλά και μέσα σε λαχταριστά γλυκά, όπως flan ζαχαροπλαστικής και pancakes με νιφάδες βρόμης που μπορείς να προετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα. Φυσικά, τα smoothies παραμένουν πάντα μία καλή ιδέα! Με αβοκάντο και ακτινίδιο, με μπανάνες και άλλα φρούτα της επιλογής σου! Μπορείς να τα προετοιμάσεις εύκολα, σε ελάχιστα λεπτά και να τα προσφέρεις στα μικρά σου κάθε απόγευμα. Είναι η πιο νόστιμη λύση για να καταναλώσουν φρούτα και γάλα και να πάρουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται!

rofima4


Τελικά ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Φυσικά, τα 100% φυτικά ροφήματα Βιτάμ είναι ιδανικές επιλογές και για εσένα, γιατί συμβαδίζουν απόλυτα με τις πολύτιμες αξίες της ευεργετικής για τον οργανισμό φυτικής διατροφής. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι είσαι παράδειγμα για τα μικρά σου και είναι σημαντικό να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή, για να κάνουν το ίδιο και εκείνα.

Δώσε άλλη γεύση στην καθημερινότητά σου, χρησιμοποιώντας τα φυτικά ροφήματα Βιτάμ για να δημιουργήσεις πρωτότυπες γευστικές προτάσεις. Ξεκίνα την ημέρα σου με το πιο νόστιμο latte κανέλας, φτιαγμένο από γάλα αμυγδάλου ή απλώς προσθέτοντας γάλα σόγιας στο τσάι σου.

Εδώ μπορείς να ανακαλύψεις πολλές ακόμη ιδέες για υπέροχες συνταγές για όλη την οικογένεια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved