Λευκό ξύδι: Δέκα χρήσεις που ίσως δεν γνωρίζετε (vid)

Το ξύδι έχει πολλές και ποικίλες χρήσεις.

Λευκό ξύδι: Δέκα χρήσεις που ίσως δεν γνωρίζετε (vid)

Πέρα από τη μαγειρική, είναι πολύ αποτελεσματικό ως καθαριστικό αλλά και ως απολυμαντικό.

Δείτε που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό κυρίως ξύδι:

Για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων και της κουζίνας

Η συχνή χρήση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να έχουμε έναν αστραφτερό φούρνο. Και επειδή δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε καθαριστικά που μπορεί να έχουν χημικές ουσίες, βρήκαμε εναλλακτική. Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.
Απλώνετε τη μαγειρική σόδα στο φούρνο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και ψεκάζεται με το λευκό ξύδι. Μετά από 20 λεπτά καθαρίζετε το φούρνο με ένα βιτέξ. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Για αφράτες και καθαρές πετσέτες

Αν θέλετε να παραμείνουν οι πετσέτες σας αφράτες, χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι κατά την πλύση. Σε περίπτωση, που οι πετσέτες, όταν τις βγάλετε, έχουν πάρει τη μυρωδιά του ξυδιού, τις ξεπλένετε ξανά.

Για τον βουλωμένο νεροχύτη

Πολύ συχνά ο νεροχύτης μυρίζει ή έχει βουλώσει από τα υπολείμματα των τροφών αλλά και τα λίπη. Μπορείτε να έχετε άμεσα αποτελέσματα κάνοντας το εξής: Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε μαγειρική σόδα και αλάτι. Το ρίχνετε στο νεροχύτη και προσθέτετε ένα ποτήρι λευκό ξύδι και στη συνέχεια βραστό νερό. Αφήνετε τη βρύση να τρέξει κρύο νερό για ένα λεπτό. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά το μήνα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί που αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό ξύδι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved