Μέχρι να παντρευτείς θα γιάνει!

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε ακούσει κι εσείς αυτή τη φράση από τη μαμά σας ή τη γιαγιά σας.

Δέσποινα Καμπούρη
Μέχρι να παντρευτείς θα γιάνει!

Εμένα πάντως με έχει στοιχειώσει αφού κάθε φορά που χτυπούσα όταν ήμουν παιδί η γιαγιά μου έλεγε: «Μη στενοχωριέσαι παιδάκι μου. Μέχρι να παντρευτείς θα γιάνει!».

Αν τότε είχα αντίλογο κι αν καταλάβαινα τι εννοούσε ο… ποιητής θα της απαντούσα «Δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό αυτό που μου λες γιαγιάκα μου! Αν είναι να περιμένω να γίνω 30 χρονών για να γιάνει η πληγή, θα κλάψω πιο δυνατά. Και επίσης γιατί πρέπει να παντρευτώ;».

Τώρα που μεγάλωσα τα μικρά σημάδια που μου έχουν μείνει από παιδικούς τραυματισμούς, αν και δεν με πολυενοχλούν πλέον αφού τα έχω συνηθίσει, σίγουρα αν θα είχα την εναλλακτική για τα παιδιά μου δεν θα ήθελα να υπάρχουν. Βαθιές γρατζουνιές από το ποδόσφαιρο (ναι έπαιζα κι εγώ ποδόσφαιρο με τα αγόρια στις αλάνες), καψίματα από εξατμίσεις (sorry μπαμπά αλλά ο Πέτρος είχε παπί όταν τον γνώρισα), και άτσαλες πληγές από επίμονο ξύσιμο.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο –ειδικά από τότε που έγινα μαμά- είναι η σωστή και γρήγορη αντιμετώπιση ενός τραύματος. Και αυτή αποτελείται από το τρίπτυχο Καθαρισμός – Προστασία – Επούλωση! Δηλαδή, ο σωστός καθαρισμός της πληγής, η προστασία της από εξωτερικούς παράγοντες και η γρήγορη επούλωσή της χωρίς να αφήνει σημάδια και ουλές.

Λες και άκουσε την σκέψη μου η Hansaplast και δημιούργησε την περιποίηση πληγών σε 3 απλά βήματα για την άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών μικροτραυματισμών!

Τώρα η σωστή περιποίηση μίας πληγής που προκλήθηκε από κάποιον μικροτραυματισμό είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει γρήγορα στο σπίτι.

HANSAPLAST 12

Αυτά είναι τα 3 απλά βήματα για την περιποίηση των πληγών

1.Καθαρισμός: Μία καθαρή πληγή είναι το πρώτο βήμα για την φροντίδα και κυρίως για την βέλτιστη επούλωσή της. Και η πληγή που διατηρείται καθαρή, ουσιαστικά συμβάλλει στην πρόληψη των μολύνσεων, για αυτό το λόγο και είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα. Εγώ, λόγω και των παιδιών, έχω βάλει στην καθημερινότητά μου και συνιστώ ανεπιφύλακτα το νέο Hansaplast Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών. Το νέο Hansaplast Σπρέυ για πληγές είναι μία εύκολη στη χρήση και πρακτική λύση για τον αντισηπτικό καθαρισμό πληγών, όπως τα κοψίματα, οι εκδορές και οι ανοικτές φουσκάλες. Μπορεί, ακόμα, να χρησιμοποιηθεί και για χρόνιες πληγές. Και κάτι πολύ σημαντικό για όλες τις μάνουλες! Είναι εντελώς ανώδυνο, οπότε ειδικά αν πρόκειται για έναν παιδικό τραυματισμό δεν έχετε να φοβάστε τίποτα!

2.Προστασία: Το δεύτερο βήμα είναι η προστασία της πληγής από τη βρωμιά και τα βακτήρια ώστε να καταστεί εφικτή η επούλωση. Γι’ αυτό καλύπτεις την πληγή με ένα επίθεμα Hansaplast. Η πληγή, όσο βρίσκεται εκτεθειμένη, είναι ευάλωτη σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι το νερό και τα βακτήρια, που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση, πρήξιμο και άλλες επιπλοκές. Η ασφαλής προστασία της πληγής είναι το κλειδί για μία ομαλή επούλωση.

HANSAPLAST 13

3. Επούλωση: Κατά το τρίτο βήμα, διασφαλίζεις την ασφαλή και γρήγορη επούλωση της πληγής, αποφεύγοντας σημάδια και ουλές. Εφαρμόζοντας τη νέα Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών τακτικά μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως. Έτσι, εξασφαλίζεις έως και δύο φορές ταχύτερη επούλωση και να βελτιωθεί η εμφάνιση της επιδερμίδας. Η κρέμα σχηματίζει μία προστατευτική μεμβράνη στην πληγή, ενώ δημιουργεί την απαραίτητη υγρασία, που είναι το ιδανικό περιβάλλον επούλωσης που χρειάζεται η πληγή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στάδια της διαδικασίας επούλωση, είναι φιλική προς την επιδερμίδα και κατάλληλη για τη χρήση σε βρέφη και φυσικά δεν περιέχει αρώματα, χρωστικές ουσίες, συντηρητικά και ζωικά παράγωγα!

HANSAPLAST 14



Τώρα λοιπόν ξέρεις τι δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σου, το νεσεσέρ παραλίας και το φαρμακείο σου!

Καλό καλοκαίρι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved