Καταραμένα κουνούπια, θα σας εξολοθρεύσω!

Σκηνή πρώτη: Είναι καλοκαίρι. Βρίσκεσαι μαζί με άλλα 50 άτομα σε ανοιχτό χώρο.

Καταραμένα κουνούπια, θα σας εξολοθρεύσω!

Μέσα σου ξέρεις ότι αν υπάρχουν 10 κουνούπια που καραδοκούν όπως ο λευκός καρχαρίας στον ατλαντικό ωκεανό, θα τσιμπήσουν όλα εσένα και όχι τους υπόλοιπους 50, αλλά όσο ζεις ελπίζεις. Στο τέλος της βραδιάς ξύνεσαι μανιωδώς και σε κοιτούν όλοι απορημένοι. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις ότι είσαι γλυκοαίματη και τα κουνούπια σε προτιμούν από τότε που ήσουν βρέφος. Αληθινή ιστορία.

Σκηνή δεύτερη: Έχεις χρησιμοποιήσει τα πάντα όλα, ό,τι αντικουνουπικό υπάρχει, αλλά τζίφος. Πάλι τα πόδια σου είναι σαν σουρωτήρι. Αποφασίζεις να κοιμηθείς με ανεμιστήρα που χτυπάει πάνω σου για να μην μπορούν να σε τσιμπήσουν τα κουνούπια. Ξυπνάς με αυχενικό. Φοράς κολάρο. Πας στη δουλειά. Σε ρωτούν τι σου συνέβη. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις ότι το ‘παθες από κουνούπια.

tsimpima kounoupiou 1

Σκηνή Τρίτη: Έχεις πάει διακοπές σε νησί. Ανακαλύπτεις ότι το δωμάτιο δεν έχει κλιματισμό ούτε σίτες στα παράθυρα. Μέσα έχει αφόρητη ζέστη και δεν την παλεύεις να αλλάξεις δωμάτιο στις 80 η ώρα το πρωί που γύρισες από την διασκέδασή σου με τους φίλους σου. Αποφασίζεις να κοιμηθείς στην βεράντα για το YOLO. Ξυπνάς με τεράστιες κοκκινίλες στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο. Το κούτελό σου είχες να το δεις τόσο χάλια από τότε που ήσουν 15 χρονών και περνούσες ακμή. Πας στην παραλία να συναντήσεις τους φίλους σου. Σε ρωτούν τι έπαθες. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις ότι το προηγούμενο βράδυ είχες γίνει μεζεδάκι για τα κουνούπια τίγρεις του νησιού. Ήπιαν και έφαγαν στην… υγειά σου.

Είμαι σίγουρη ότι έχεις ζήσει κάτι απ’ όλα αυτά. Γιατί εγώ τα έχω ζήσει όλα. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μισεί κυριολεκτικά τα κουνούπια, αυτός είμαι εγώ! Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους; Δεν προσφέρουν τίποτα στην τροφική αλυσίδα. Μόνο τα βατράχια ευχαριστιούνται… Θα ήθελα να τα εξοντώσω όλα μια για πάντα και να ευχαριστιόμαστε τα καλοκαίρια μας όπως μας αξίζουν!

tsimpima kounoupiou 2

Την έχω ψάξει πολύ. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Το γεγονός ότι είμαι μαμά με έχει κάνει ακόμα πιο μανιακή με την προστασία από τα κουνούπια. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βλέπεις μικρά, άσπρα και αφρατένια παιδικά μπουτάκια γεμάτα καντήλες.

Περιμένω λοιπόν για το καλοκαίρι πως και πώς να κυκλοφορήσει ένα Aroxol μόνο με αιθέρια έλαια. Και ήρθε ! Το νέο Aroxol Natural 4 με 4 φυσικά αιθέρια έλαια, σιτρονέλλας , ευκαλύπτου, λεβάντας και λεμονιού. Πρόκειται για αιθέρια έλαια γνωστά μεταξύ άλλων για τις φαρμακευτικές, αντισηπτικές όμως και για τις εντομοαπωθητικές τους ιδιότητες.

Τα αιθέρια έλαια σιτρονέλλας είναι ευρέως γνωστά ως η πιο συνηθισμένη φυσική προστασία από τα κουνούπια. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα αιθέρια έλαια του ευκαλύπτου που εκτός της φαρμακευτικής τους δράσης έχουν και εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Για το λεμόνι, με αιθέρια έλαια που μυρίζουν απίστευτα ωραία, μαθαίνουμε από ιστορικά κείμενα της αρχαιότητας ότι τα δωμάτια στα σπίτια της αρχαίας Αθήνας μοσχοβολούσαν με άρωμα λεμονιού τα οποία μεταξύ άλλων προστάτευαν τους χώρους από τα έντομα. Και τέλος η λεβάντα, ένα υπέροχο πράσινο φυτό με μωβ άνθη και αιθέρια έλαια που τους αποδίδονται πολλές χρήσεις ως αντισηπτικά, κατασταλτικά του άγχους και του στρες αλλά και ως εντομοαπωθητικά.

koynoupi kinigi



Και όλα αυτά συνδυάζονται μέσα στην νέα σειρά Aroxol Natural 4 και την πλήρη γκάμα που προσφέρει: υγρό με συσκευή, υγρό ανταλλακτικό, ταμπλέτες και spiral (μάθε περισσότερα για αυτά εδώ: https://www.aroxol.gr/natural4.php ).

Εσύ ακόμα δεν το έχεις δοκιμάσει;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved