Ποιος είπε ότι η μπάλα είναι μόνο για τ’ αγόρια;

Ναι ναι ξέρω... Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών.

Ποιος είπε ότι η μπάλα είναι μόνο για τ’ αγόρια;

Αυτοί το απολαμβάνουν, αυτοί πάνε με τους γιούς τους στο γήπεδο και φυσικά όταν έχει ματς κυριαρχεί απόλυτη σιωπή στο σπίτι με διακοπές από φωνές πανηγυρισμών και ενίοτε μπινελίκια στους διαιτητές και τα... «παλτά». Τώρα πώς γίνεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μεγάλης κατηγορίας όταν βάζει γκολ να είναι «θεός» και όταν δεν του βγει μια φάση να είναι «χασογκόλης», ποτέ μου δεν το κατάλαβα.

Μεγαλώνω κορίτσια αλλά δεν είμαι από τις μαμάδες που έχουν τις κόρες τους με γαλλικά, πιάνο και φιογκάκια στα μαλλιά. Οι γάμπες της Έλενας θα μπορούσαν άνετα να συγκριθούν με αγορίστικες, αφού οι μελανιές της προδίδουν παιδί που τρέχει, παίζει και χτυπάει. Ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτό.

Ξεκίνησε το Μουντιάλ και στο σπίτι έχουμε γιορτή. Περιμέναμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια να ζήσουμε τέτοιες συγκινήσεις. Αφού το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου δεν είναι απλώς μια αθλητική διοργάνωση αλλά μια γιορτή για τους απανταχού φιλάθλους. Μπορεί η Ελλάδα να αποκλείστηκε αλλά θρύλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα μας προσφέρουν μοναδικό θέαμα κι αυτό μας αρκεί.

Φέτος λοιπόν, είναι η πρώτη φορά που η Έλενα ήρθε σε επαφή με αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο και φυσικά μέσω του Μουντιάλ. Όμως είχαμε μια ακόμη αφορμή αφού το αγαπημένο της σνακ την έβαλε για τα καλά στο ποδοσφαιρικό πνεύμα.

DANONINO 12 2

Οι νέες συσκευασίες Danonino ταξιδεύουν τα παιδιά εκπαιδευτικά και με πολύ δημιουργικό τρόπο στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχει μία κάρτα, κάθε μία από άλλη χώρα: Γερμανία, Αγγλία, Βραζιλία, Μεξικό, Γαλλία, Αργεντινή, Ρωσία, και Πολωνία.

DANONINO 12 5

Το παιδί ζωγραφίζει αυτήν την κάρτα. Μετά κατεβάζει μία εφαρμογή που λέγεται Wakatoon είτε από ios είτε από android και βγάζει φωτογραφία την κάρτα. Η εφαρμογή εμφανίζει αμέσως ένα Video στο οποίο φαίνεται ο Dino, ο ήρωας του Danonino, να παίζει μπάλα με τα μνημεία της κάθε χώρας! Το παιδί κάνει συλλογή από τις 8 κάρτες και φυσικά βλέπει τα 8 πολύ ενδιαφέροντα video που το καθένα παρουσιάζει ένα μεγάλο μνημείο της χώρας!

DANONINO 12 4

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μαθαίνει το παιδί το ποδόσφαιρο από το να τρώει το αγαπημένο του σνακ και παράλληλα να μαθαίνει πληροφορίες για τις χώρες και το Μουντιάλ;

Εμπρός λοιπόν! Πέφτουμε με τα μούτρα στη... μελέτη! Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο danonino.gr

Καλή σας μέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved