Πέντε τρόποι για να είσαι σίγουρη πως το παιδί σου «σερφάρει» με ασφάλεια

Με το διαδίκτυο να αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς τρόπους ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τη σημερινή εποχή, ολοένα και περισσότερα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τις ψηφιακές συσκευές που διαθέτει κάθε οικογένεια.

Πέντε τρόποι για να είσαι σίγουρη πως το παιδί σου «σερφάρει» με ασφάλεια

Με τους γονείς να χρησιμοποιούν laptops, tablets και κινητά σε με μεγάλη συχνότητα καθημερινά, τα παιδιά τα ανοίγουν, σχεδόν… φυσικά! Όλες το έχουμε ζήσει να έρθει το μικρό μας αγγελούδι με το tablet στο χέρι και να μας ζητήσει να δει κάποιο animation ή να παίξει εκείνο το παιχνίδι που του είχαμε δείξει όταν θέλαμε για δέκα λεπτά να πλύνουμε τα πιάτα.

Όμως, οι μικροί μας αγαπημένοι, πιστεύουν πως το internet είναι μια… μαγική οντότητα που απαντά σε όλες τους τις ερωτήσεις και παράγει νέο περιεχόμενο του αγαπημένου τους παιδικού, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα! Και έχουν δίκιο, καθώς τα παιδιά μας δεν έχουν ιδέα τι θα πει «ιός», «ψηφιακή ιδιωτικότητα», «phising» (ή αλλιώς ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου), ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο θέμα μας απασχολεί καθημερινά εμάς, ως γονείς.

Αφού, το να πάρουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές από τις ζωές των παιδιών μας είναι κάτι απίθανο, πρέπει να βρούμε γρήγορες και εύκολες λύσεις για να προστατεύσουμε τα μικρά μας αγγελούδια, από κάθε πιθανό κίνδυνο. Συμβουλευτικό portal για να μαθαίνεις ό,τι αφορά τα παιδιά και το Internet, εξελιγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Internet, αλλά και τα όρια που βάζουμε στην χρήση του, είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για να είμαστε σίγουροι πως το παιδί μας «σερφάρει» με ασφάλεια.

cosmote family 1

Ενημέρωσε το παιδί σου για το πώς μπορεί να προστατευτεί στο Internet

Όπως ακριβώς κι εμείς, έτσι και τα παιδιά μας, για να καταλάβουν κάτι απόλυτα, χρειάζεται να τους το εξηγήσουμε όσο πιο απλά γίνεται. Αυτό φυσικά, αφού έχουμε φροντίσει να εξακριβώσουμε την πληροφορία που έχουμε διαβάσει εμείς. Έτσι, με ηρεμία και υπομονή, πρέπει να κάτσουμε δίπλα στο μικρό μας και να τους εξηγήσουμε πως το διαδίκτυο δεν είναι ένα μαγικό περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε. Χρειάζεται απλώς να βρούμε εκείνον τον τρόπο που θα καταλάβει. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να ζητήσετε και τη γνώμη κάποιου ειδικού που θα σας ενημερώσει και για τα σωστά μέτρα πρόληψης, σύμφωνα και με την ηλικία του παιδιού σας. Τα παιδιά μας είναι ευάλωτα και πρέπει να καταλάβουν ότι οι διαδικτυακές φιλίες δεν υπάρχουν και αποτελούν τον χειρότερο κίνδυνο στο web.

Κατέβασε μια εφαρμογή γονικού ελέγχου

Αφού εξηγήσουμε στα παιδιά μας τους κινδύνους που παραμονεύουν, καλό θα ήταν να φροντίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ασφάλειά τους. Διότι, μερικές φορές τα παιδιά ενώ κατανοούν πλήρως αυτά που συζητούν με τους γονείς τους, δρουν αυθόρμητα όταν συγκεντρώνονται στο παιχνίδι που μπορεί να παίζουν στον υπολογιστή. Έτσι, εμείς με τη σειρά μας, θα προνοήσουμε κατεβάζοντας στις οικογενειακές συσκευές μας το πιο εξελιγμένο app της κατηγορίας του. Η εφαρμογή γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety, αποβάλλει κάθε μας άγχος και φόβο και εγγυάται την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών μας στο Internet, αλλά και τα social media του κινητού και του tablet μας.

Δέξου τη βοήθεια του e-parenting

cosmote family 2

Πριν κάνεις τα παραπάνω, σιγουρέψου πως έχεις ενημερωθεί σωστά. Μια μικρή συζήτηση με το μικρό σου αγγελούδι δεν φτάνει για να καταλάβει πώς λειτουργεί ο ψηφιακός κόσμος και τι κινδύνους έχει. Από το να κάνεις «φύλλο και φτερό» τα άρθρα στο Google, η COSMOTE συγκεντρώνει όλη την πληροφορία για εσένα και τον σύζυγό σου. Με το e-parenting.gr, έχεις 24ωρη πρόσβαση σε συμβουλές και απαντήσεις για την ασφάλεια του παιδιού σου στο διαδίκτυο. Εξάλλου, το Internet είναι ένας συναρπαστικός κόσμος για κάθε παιδί και για αυτό θα σε ρωτάει συνέχεια για όλα εκείνα που εμφανίζονται μπροστά στην «μπλε οθόνη» του. Με τη βοήθεια του e-parenting θα μπορείς να μαθαίνεις συνεχώς, όλες τις νέες τάσεις, αλλά και πρακτικές συμβουλές, εκδηλώσεις και λύσεις προστασίας, χωρίς να το ενοχλείς καθόλου όσο παίζει. Εκείνο θα εξερευνά ανέμελα, κι εσύ θα είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τα πάντα. Διότι θα είσαι σίγουρη για την πληροφορία που γνωρίζεις.

Εκπαίδευσέ τους στην ορθολογική χρήση του Internet

«Μέτρον άριστον» σε κάθε μικρή, καθημερινή μας συνήθεια. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, έτσι ώστε να μάθουν πως τα όρια χρειάζονται να μπουν για δικό τους καλό. Ξεκινάμε από την ώρα που θα πέσουν για ύπνο και τελειώνουμε στον χρόνο που τους επιτρέπουμε να αφιερώσουν μπροστά από την οθόνη του tablet ή του υπολογιστή τους. Για αυτό και όλοι μας ξεκινάμε να αφήνουμε τα μικρά μας να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους, συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Τους εξηγούμε απλά πως δεν μπορούν να παίξουν 2 ώρες και ότι η μαγεία της καθημερινότητας δεν βρίσκεται στην ιστορία του αγαπημένου τους παιδικού. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, το όριο χρήσης του internet αλλάζει με την ηλικία που βρίσκεται το καθένα τους.

Απόκτησε ένα από τα νέα οικογενειακά προγράμματα επικοινωνίας

Η πιο απλή λύση όμως, βρίσκεται… «πίσω από την οθόνη». Το Internet προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για γνώση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση, αρκεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Για να έχουν τα παιδιά μας την απόλαυση όλων των παραπάνω, εμείς πρέπει να έχουμε έναν κόμπο στο στομάχι μας. Ή τουλάχιστον, έπρεπε. Διότι, η COSMOTE με τα νέα οικογενειακά προγράμματα COSMOTE Mobile Family βάζουν τα δικά τους όρια χρήσης στα mobile data και εκπαιδεύουν τα αγαπημένα μας μικρά, στη σωστή χρήση του Internet, αποβάλλοντας τα δικά μας άγχη.

cosmote family 3

Τα παιδιά μας έχουν κάθε δικαίωμα να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο και εμείς πρέπει να φροντίσουμε τη δική τους ασφάλεια. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές γρήγορες και εύκολες λύσεις που μας επιτρέπουν να τους δίνουμε τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζονται, βλέποντας το αγαπημένο τους παιδικό πρόγραμμα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved