«Μία μουσική βραδιά – ηχηρό μήνυμα  στον αγώνα ενάντια της κακοποίησης των παιδιών»

«Μία μουσική βραδιά – ηχηρό μήνυμα στον αγώνα ενάντια της κακοποίησης των παιδιών»

400 θεατές σε μία βραδιά αφιερωμένη στον αγώνα για την προστασία των παιδιών

«Μία μουσική βραδιά – ηχηρό μήνυμα  στον αγώνα ενάντια της κακοποίησης των παιδιών»

Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά, διοργάνωσε η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ με την Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού. Με κεντρικό μήνυμα «Υψώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών», η εκδήλωση στόχο είχε να αναδείξει την αξία της πρόληψης και της συλλογικής δράσης στον αγώνα για την προστασία των παιδιών.

Την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 400 θεατές, πλημμύρισαν την Αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και παρακολούθησαν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα. Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, υπό τη Διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού, καθώς και η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τη Διεύθυνση του Ανθ/μου, Ιωάννη Μητσόπουλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας - Αντιστράτηγος Κ. Τσουβάλας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Ξ. Δημητρίου, η Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ – Μ. Καρέλλα, εκπρόσωποι της εισαγγελίας, καθώς και πλήθος παιδιών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

H εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών που υλοποιεί το ΕΛΙΖΑ, για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης ή / και παραμέλησης του παιδιού, μέσα από καινοτόμα προγράμματα σε εθνικό επίπεδο. Το φαινόμενο της κακοποίησης παιδιών απασχολεί την ελληνική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια και η οικονομική κρίση ναι μεν συμβάλλει σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να είναι η αιτία του φαινομένου. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως:

Α. Τα παιδιά έχουν «φωνή» και εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα ακούσουμε
• Στις 9 από τις 10 περιπτώσεις, ο θύτης είναι κάποιος που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται από τον οικογενειακό ή φιλικό κύκλο. (1)

• 45% των θυμάτων δεν μιλά για τουλάχιστον 5 χρόνια, ενώ εκατοντάδες θύματα δεν αποκαλύπτουν ποτέ την εμπειρία τους, φοβούμενοι το στιγματισμό και το αίσθημα απώθησης και ντροπής. (2)

Β. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης της κακοποίησης είναι η πρόληψη
• Η συμμετοχή ευάλωτων οικογενειών σε προγράμματα παρέμβασης έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου κακοποίησης και παραμέλησης για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και τη μεγαλύτερη συμμόρφωση στην τακτική ιατρική φροντίδα και τους εμβολιασμούς (3)

• Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή ενός παιδιού, ιδιαίτερα των παιδιών κάτω των 4 ετών που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου ή αναπηρίας από σωματική κακοποίηση. (4)

• 1 στα 3 εγκαύματα θα μπορούσε να είχε προληφθεί με καλύτερη εκπαίδευση των γονέων/φροντιστών για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω αμέλειας. (5)

Tο ΕΛΙΖΑ στις αρχές του 2016, ξεκίνησε την 1η Πανελλαδική Εκστρατεία κατά της Κακοποίησης Ανηλίκων με το σχεδιασμό και την υλοποίηση Εθνικών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς όπως η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων YALE & IOWA, το The New York Society for the Prevention of Cruelty to Children (NYSPCC) – τον 1ο οργανισμό παγκοσμίως που ασχολήθηκε με το φαινόμενο. Μέσα στον τελευταίο χρόνο το ΕΛΙΖΑ επιμόρφωσε:

• 1.220 επαγγελματίες υγείας, στην πλειονότητά τους ιατροί
• 2.000 παιδιά
• 600 γονείς
• 1.100 εκπαιδευτικούς

Η μουσική εκδήλωση με την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί την απαρχή μίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με το ΕΛΙΖΑ, καθώς το 2018 πρόκειται να ξεκινήσει η πανελλαδική εκπαίδευση και επιμόρφωση του Σώματος, γύρω από θέματα που αφορούν τη διαχείριση του φαινομένου της κακοποίησης των παιδιών.
Με αφορμή την εκδήλωση, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κ. Τσουβάλας δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία δεν επικεντρώνεται μόνο στον συνήθη συμβατικό της ρόλο. Δεν περιορίζεται στην εξασφάλιση της ευνομίας και στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Ο ρόλος της και η αποστολή της έχουν ευρύτερη κοινωνική διάσταση και η ίδια μια άλλη εικόνα, ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο. Ένα πρόσωπο στραμμένο προς την κοινωνία, προς τον άνθρωπο, προς το παιδί. Ένα πρόσωπο και μια αντίληψη που επιβάλλουν την παράλληλη και ισότιμη εκδήλωση τόσο της συμβατικής επιχειρησιακής της δραστηριότητας όσο και άλλων, εξίσου, ίσως, σημαντικών πρωτοβουλιών που προάγουν το ήθος, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανθρώπινη ευαισθησία.

Η συμμετοχή μας, λοιπόν, στη διοργάνωση της αποψινής μουσικής βραδιάς, μιας βραδιάς αφιερωμένης στον αγώνα για την προστασία των παιδιών, είναι για την Ελληνική Αστυνομία πολλαπλώς επιβεβλημένη· γιατί η φωνή της ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών οφείλει να είναι πάντοτε δυνατή.
Ας εντάξουμε, λοιπόν, όλοι στη λογική, στη συνείδηση και στις προτεραιότητές μας τη μέριμνα, την προστασία και την αγάπη μας προς το παιδί, συνεπικουρώντας τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του “ΕΛΙΖΑ” και αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθησία, την έγνοια μας, τη βούλησή μας να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο παιδί· ως γονείς και ως άνθρωποι.»

Με αφορμή την εκδήλωση η Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ, Μαρίνα Καρέλλα, δήλωσε «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για όλους μας. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών. Μέσα από το ΕΛΙΖΑ προσπαθούμε καθημερινά να δυναμώσουμε την αλυσίδα προστασίας των παιδιών που μας χρειάζονται σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε ο μοναδικός οργανισμός που εκπαιδεύει επαγγελματίες που φροντίζουν παιδιά, αλλά και τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους.
Σήμερα ξεκινά η συνεργασία του ΕΛΙΖΑ με την Ελληνική Αστυνομία. Με τους ανθρώπους που στις δύσκολες και επείγουσες στιγμές βρίσκονται δίπλα σε όλους τους πολίτες και φυσικά στα παιδιά μας. Το 2018 ξεκινάμε την Πανελλαδική Επιμόρφωση του Σώματος. Είναι μια κοινή προσπάθεια και ένας στόχος. Η προστασία των κακοποιημένων παιδιών. Η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ. Τα παιδιά μας χρειάζονται και είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα τα καταφέρουμε.»

Πηγές:
(1), (2) Smith et al., 2000; Broman-Fulks et al., 2007
(3) Nelson HD, Selph S, Bougatsos C, Blazina I. Behavioral Interventions and Counseling to Prevent Child Abuse and Neglect: Systematic Review to Update the U.S. Preventive Services Task Force Recommendation. Evidence Synthesis No. 98. AHRQ Publication No. 13-05176-EF-1. Rockville, MD: Agency for Healthcare Research and Quality; January 2013.
(4) Christian & ΑAP, 2015
(5) SoldatouA., Paouri B., Stathi A.et al, Missed Opportunities for the Detection of Physical Abuse and Neglect among Patients Hospitalized with Burns at a Tertiary Children’s Hospital in Greece. European Journal of Pediatrics (2017) vol. 176, issue 11.

Λίγα λόγια για το ΕΛΙΖΑ
Το ΕΛΙΖΑ είναι μία Ελληνική εξειδικευμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ασχολείται με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, και η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Μάθετε περισσότερα :
www.eliza.org.gr  
https://www.facebook.com/ngoELIZA/ 

38.49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ADIDAS ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΓΚΡΙ
20.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ - ΧΑΚΙ
38.70 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Υπνόσακος Αμάνικος Σχέδιο 50 Ρόζ Baby Oliver
19.96 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Sigikid Τσάντα γυμναστηρίου Πριγκίπισσα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αυτός είναι ο ιντερνετικός «παράδεισος» για τις πιο super μαμάδες!

Αυτός είναι ο ιντερνετικός «παράδεισος» για τις πιο super μαμάδες!

Η μητρότητα θα παραμένει κάθε φορά μία πρωτόγνωρη και ανεπανάληπτη εμπειρία για…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Γιατί πρέπει να δείχνετε στα παιδιά σας καθημερινά την αγάπη σας

Γιατί πρέπει να δείχνετε στα παιδιά σας καθημερινά την αγάπη σας

Σε συζητήσεις γύρω μου αλλά και μέσα από ομιλίες και διαλέξεις σε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τσουρέκι μαργαρίτα

Τσουρέκι μαργαρίτα

Πάσχα!!!! Καιρός για κουλουράκια, κόκκινα αυγά και φυσικά τσουρέκια.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Και φέτος το Πάσχα τα δωράκια μας θα είναι LEGO!

Και φέτος το Πάσχα τα δωράκια μας θα είναι LEGO!

Και φέτος το Πάσχα τα δωράκια μας θα είναι LEGO!
Διάβασε τη συνέχεια
PlusQueen

Best of DPG network

MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies