Τι κάνουμε τώρα που τα σχολεία έκλεισαν;

Αναζητάς τρόπους να απασχολήσεις δημιουργικά τα αγγελούδια σου το Καλοκαίρι; Όπως κάθε μανούλα, θέλεις το καλύτερο για τα παιδάκια σου, ώστε να περάσουν όμορφα τις διακοπές τους και να μην βαρεθούν στο σπίτι. Συγκεντρώσαμε διασκεδαστικές δραστηριότητες, για να κάνεις την καθημερινότητά τους λίγο πιο διασκεδαστική!

Τι κάνουμε τώρα που τα σχολεία έκλεισαν;

Αλλάξτε παραστάσεις!

Τα παιδάκια ενθουσιάζονται όταν αλλάζουν παραστάσεις και ανακαλύπτουν νέα μέρη. Μία φορά την εβδομάδα, προσπάθησε να κάνεις μία ευχάριστη έκπληξη στα μικρά σου, οργανώνοντας μία συναρπαστική βόλτα.

Για παράδειγμα, ένα πικ νικ σε κάποιο από τα κοντινά και δροσερά πάρκα της πόλης θα κάνει τα μικρά σου και τους φίλους τους να χαμογελάσουν. Ο Εθνικός Κήπος, ο λόφος του Φιλοπάππου και το Αττικό Ζωολογικό πάρκο είναι μόνο μερικά από τα μέρη που απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα από το σπίτι σου.

mot1

Επίσκεψη στα μουσεία της πόλης

Παράλληλα, μην ξεχνάς τα μουσεία της Αθήνας, που είναι γεμάτα… θησαυρούς! Για παράδειγμα, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδάκια κάθε ηλικίας, ενώ το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιεί διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις και ομαδικά παιχνίδια που θα κάνουν πιο όμορφα τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα.

moth2

Θάλασσα ή βουνό;

Φυσικά, πάντα υπάρχουν και οι κοντινές παραλίες της Αττικής, όπου οι μικροί κολυμβητές θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τον ήλιο και τα παιχνίδια στην παραλία. Το Καβούρι, για παράδειγμα, απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι καλή λύση τις καθημερινές που δε μαζεύει πολύ κόσμο!

Αν τώρα, θέλεις να αποφύγεις τις πολυσύχναστες παραλίες τα Σαββατοκύριακα, σου προτείνουμε να «πάρεις» τα βουνά. Οι μικρές πριγκίπισσες και οι ζωηροί μπόμπιρες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον Υμηττό ή την Πεντέλη και να ανακαλύψουν τις ομορφιές τους.

moth3

Η συμβουλή μας για οικονομικές αποδράσεις στην πόλη!

Το σίγουρο είναι ότι με τις μικρές αυτές αποδράσεις δε θα χρειαστεί να ξοδευτείς για το αυτοκίνητό σου και την ασφάλειά του. Καθώς το ασφαλιστικό πρόγραμμα Buy The Mile είναι ιδανική λύση για τις μαμάδες που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για μικρές διαδρομές.

Προσωπικά, ασφάλισα το αυτοκίνητό μου σε ένα από τα προγράμματα Buy The Mile και ξεκίνησα με 3.000 χιλιόμετρα το χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο διαρκώς για κοντινές αποστάσεις, για να πηγαίνω την κόρη μου στο σχολείο, στα αγγλικά και στο κολυμβητήριο. Εγκατέστησα μία ειδική συσκευή OBD που μετράει τα χιλιόμετρα στο όχημά μου. Η μόνη προϋπόθεση ήταν το αυτοκίνητό μου να έχει ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας από το 2000 και έπειτα, ώστε να δέχεται τη συσκευή. Η συσκευή αυτή υπολογίζει τα χιλιόμετρά μου. Έτσι, ξέρω ακριβώς τη χρήση που κάνω, 24 ώρες το 24ωρο, μέσω της εφαρμογής Buy The Mile. Αν στη συνέχεια της χρονιάς φτάσω τα 3.000, μπορώ να αποκτήσω επιπλέον 2.000 χιλιόμετρα με €20! Όπως ακριβώς λειτουργεί και το καρτοκινητό μου συμβόλαιο.

moth4

Διάλεξε και εσύ ένα από τα τρία οικονομικά προγράμματα ασφάλειας αυτοκινήτου Buy The Mile της Anytime (Basic, Economic, Value), που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της οικογένειάς σου, για να πηγαίνεις τα παιδάκια σου παντού με ασφάλεια. Γιατί, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την ασφάλεια των μικρών μας;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved