Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: Ο πιο δύσκολος αλλά ξεχωριστός ρόλος είναι αυτός του γονιού

Αφιερωμένη στους γονείς ανά τον κόσμο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων που γιορτάζεται σήμερα.

Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: Ο πιο δύσκολος αλλά ξεχωριστός ρόλος είναι αυτός του γονιού

Είναι δύσκολο να είσαι γονιός. Το άγνωστο κυριαρχεί στην παιδική ηλικία και κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις. Ποιος άλλωστε δεν το έχει νιώσει αυτό;

Οι κίνδυνοι από τους οποίους πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας είναι μεγάλοι. Υπάρχουν πολλά που μας θυμίζουν ξανά και ξανά πόσο μικρή είναι πραγματικά η ...βάρκα μας: όλες οι αποφάσεις που χρειάζεται να πάρουμε, όλες οι κρίσιμες στιγμές που θέλουμε να πούμε τα κατάλληλα λόγια, όλες εκείνες οι πολλές, πολλές φορές ενώ συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι επίδραση θα έχει το σχολείο, οι φίλοι, οι παρέες τους.Όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια και στήριξη για τις βαρκούλες μας. Και χρειαζόμαστε βοήθεια για να καταλάβουμε πόσο απέραντη είναι η θάλασσα. Χρειαζόμαστε υπενθύμιση ότι οι εμείς οι σημερινοί γονείς έχουμε πολλές γνώσεις απ’ ότι είχαν οι γονείς μας στο παρελθόν και πολύ περισσότερη βοήθεια απ’ όση ποτέ θα χρησιμοποιήσουμε.

National Parents Day

Οι περισσότεροι γονείς είμαστε τρελά ερωτευμένοι με τα παιδιά μας από τη στιγμή της γέννησής τους. Ποτέ δεν σταματάμε να τ΄αγαπάμε ό,τι κι αν συμβεί. Όπως εύστοχα σχολιάζει ο παιδοψυχίατρος Edward M.Hallowell, «η αγάπη ενός γονιού είναι σαν το αγαπημένο λούτρινο ζωάκι που κουβαλάνε παντού μαζί τους τα παιδιά όταν είναι μικρά. Καθώς περνάνε τα χρόνια , χάνει ένα αυτί ή και ένα μάτι, τραυματίζεται πού και πού και επιδιορθώνεται με μερικά χανζαπλάστ ή κολλητική ταινία, ξεθωριάζει και χαλαρώνει, γίνεται πολύ εύκαμπτο, παρ΄ όλα αυτά όμως γίνεται όλο και πιο δυνατή η θέση που κατέχει στην καρδιά μας.»

Γι΄αυτό αγαπητοί γονείς, μην ξεχνάτε να δείχνετε με κάθε τρόπο την αγάπη σας στα παιδιά σας. Νιώστε περήφανοι γι΄αυτήν την αγάπη και στραφείτε σε αυτή όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.

Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

Η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012 με το ψήφισμα A/RES/66/292.

Εορτάζεται κάθε χρόνο στη 1 Ιουνίου και τιμά τους γονείς σε όλα τα μέρη του κόσμου, για την ανιδιοτελή αφοσίωσή τους στα παιδιά και τη διά βίου "θυσία" τους για την παγιοποίηση της σχέσης αυτής!

Στο ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση, σημειώνει επίσης ότι η οικογένεια έχει την πρωταρχική ευθύνη για τη φροντίδα και την προστασία των παιδιών και ότι τα παιδιά, για την πλήρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, θα πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον και σε μια ατμόσφαιρα ευτυχίας, αγάπης και κατανόησης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved