Ιωάννα Τούνη: Έφτιαξε με τον Πάρη ginger shot - Tι είναι και γιατί πρέπει να το πίνετε πρωί
Ο γιος της είναι ο καλύτερος βοηθός.
.jpg?t=muE_S-5w0T-a41bM2nofNA)
Η Ιωάννα Τούνη προσέχει τη διατροφή της ενώ γυμνάζεται σε εβδομαδιαία βάση.
Συνήθως ξεκινά τη μέρα της με ένα θρεπτικό πρωινό το αποίο απολαμβάνει περισσότερο όταν έχει μαζί της και τον γιο της, Πάρη.
Ιωάννα Τούνη: Τo healthy πρωινό που απολαμβάνει καθημερινά με τον γιο της
Συνήθως είναι ένα μπολ με γιαούρτι, φράουλες, μύρτιλα και ξηρούς καρπούς ενώ της αρέσει να ξεκινά τη μέρα της κι μ΄ένα ginger shot.

Μάλιστα τις προάλλες το έφτιαξε παρέα με τον γιο της. Παίρνοντας την κλασική του θέση στον πάγκο της κουζίνας, βοήθησε τη μαμά του να στύψουν τα λεμόνια και να αναμείξουν όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα-βήμα: Πώς θα φτιάξετε τις βάφλες που ετοίμασε η Ιωάννα Τούνη για το lunch box του Πάρη
.jpg?t=Vt8_BPP-Eyp_8IeGw6fHCQ)
.jpg?t=_YJb66Br4qPq0l5z6ZKE2A)
.jpg?t=JioVTLLPepdAi8R6iyoAuQ)
.jpg?t=-PQJwFP6EF-suvDkhMQLlw)
Η Ιωάννα Τούνη ανέβασε στιγμιότυπα με τον Πάρη αλλά και βίντεο στο TikTok με τα υλικά για όσες… συμπεθέρες θέλουν να το φτιάξουν.
Τι είναι το ginger shot
Το ginger shot είναι συμπυκνωμένος χυμός τζίντζερ σε σφηνάκι (συνήθως 30-60 ml) και καταναλώνεται ως ενισχυτικό ευεξίας και ενέργειας.
Τι περιέχει συνήθως ένα ginger shot:
- Φρέσκο χυμό τζίντζερ (η βασική βάση)
- Χυμό λεμονιού (για βιταμίνη C και δροσιά)
- Μέλι ή σιρόπι αγαύης (για να γλυκάνει τη γεύση)
- Κουρκουμά (αντιφλεγμονώδη δράση)
- Πιπέρι καγιέν (για επιπλέον τόνωση)
- Μηλόξυδο (σε κάποιες παραλλαγές)
Οφέλη
- Τονώνει το ανοσοποιητικό
- Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
- Βοηθά στη χώνευση
- Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας
- Ανακουφίζει από πονόλαιμο ή συμπτώματα κρυολογήματος
Πότε πίνεται:
Συνήθως το πίνουν πρωί με άδειο στομάχι, σαν "εκκίνηση" της ημέρας.
🧪 Υλικά (για 1-2 δόσεις):
- 1 μεγάλο κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (~5-6 εκ. ή 30-40 γρ.)
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή σιρόπι αγαύης αν νηστεύεις)
- 1 πρέζα κουρκουμά (προαιρετικά)
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή μαύρο πιπέρι (προαιρετικά – τονώνει την απορρόφηση του κουρκουμά)
- 1-2 κουταλιές της σούπας νερό (για να αραιωθεί λίγο)
Εκτέλεση
- Καθάρισε και κόψε το τζίντζερ σε μικρά κομμάτια.
- Βάλε το τζίντζερ, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και το νερό σε ένα μπλέντερ ή multi.
- Χτύπησε καλά μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Σούρωσε το μείγμα με λεπτό σουρωτήρι ή τουλπάνι για να πάρεις καθαρό υγρό.
- Αν θέλεις, πρόσθεσε κουρκουμά και πιπέρι στο τέλος και ανακάτεψε.
Tips
- Φυλάσσεται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες σε γυάλινο μπουκαλάκι.
- Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, βάλε περισσότερο τζίντζερ ή λιγότερο νερό.