Ποιο είναι το λουλούδι για τον μήνα γέννησης του παιδιού σας

Ιανουάριος : Γαρύφαλλο

Φεβρουάριος : Βιολέτα 

Μάρτιος : Αγριολούλουδο

Απρίλιος : Μαργαρίτα

...

 

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Ποιο είναι το λουλούδι για τον μήνα γέννησης του παιδιού σας
Bigstock

Τα λουλούδια είναι πάντα ένα ωραίο δώρο για ένα νεογέννητο. Έτσι, είναι λογικό πως ο κάθε μήνας γέννησης αντιπροσωπεύεται από ένα λουλούδι με συγκεκριμένη σημασία.

Και ενώ οι περισσότεροι γονείς έχουν ήδη ακούσει για ζώδια, ίσως να μην είστε εξοικειωμένοι με την πολύτιμη αυτή παράδοση γύρω από τα λουλούδια.

Στην Αρχαία Αίγυπτο, ο μπλε λωτός συμβόλιζε την αναζωογόνηση, στην μεσαιωνική Ευρώπη τα Myosotis αποτελούσαν ένδειξη αγάπης.

Στις μέρες μας, τα «γενέθλια λουλούδια» χρησιμοποιούνται για να εξηγήσουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της ιδιοσυγκρασίας ενός ατόμου. Επιπλέον, έχουν να κάνουν με την κατανόηση του οικοσυστήματος που ζείτε και του τι φυτρώνει γύρω από τον κήπο του σπιτιού σας.

Ιανουάριος : Γαρύφαλλο

Φεβρουάριος : Βιολέτα

Μάρτιος : Αγριολούλουδο

Απρίλιος : Μαργαρίτα

Μάιος : Κρίνος

Ιούνιος : Τριαντάφυλλο

Ιούλιος : Νούφαρο

Αύγουστος : Παπαρούνα

Σεπτέμβριος : Αστέρι

Οκτώβριος : Καλεντούλα

Νοέμβριος : Χρυσάνθεμο

Δεκέμβριος : Νάρκισσος

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε το λουλούδι γέννησης του παιδιού σας στο ντύσιμο του ή στην διακόσμηση ενός κεφαλόδεσμου για να φορέσει στην βάφτισή. Ακόμα μπορείτε να αποξηράνετε μερικά από τα λουλούδια που αντιστοιχούν στον μήνα γέννησής του και να τα διακοσμήσετε σε έναν τοίχο μέσα σε μία ξύλινη κορνίζα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved