H #RangeRoverMom στο Tik Tok: Σύμβολο ενδυνάμωσης ή επίδειξη πλούτου

Το νέο Tik Tok trend που έχει διχάσει το κοινό.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
H #RangeRoverMom στο Tik Tok: Σύμβολο ενδυνάμωσης ή επίδειξη πλούτου
https://www.tiktok.com/@yourvanillagirl/video/7206823811575057669?lang=en

Τι σημαίνει ο όρος Range Rover mom

Η#RangeRoverMom συχνά θεωρείται πρωτοπόρα καθώς θέτει υψηλά στάνταρ όσον αφορά στο στυλ και στην πολυτέλεια. Αφορά μία επαγγελματικά και οικονομικά επιτυχημένη γυναίκα, η οποία εκτιμά την αισθητική και την κοινωνική θέση που συνοδεύονται από την ιδιοκτησία ενός πολυτελούς SUV αυτοκινήτου. Βλέπει την επιλογή του αυτοκινήτου της ως αντανάκλαση του προσωπικού της κύρους και αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως εκλεπτυσμένη και κομψή καθώς ψωνίζει ρούχα παρά μόνο από γνωστούς οίκους μόδας.

Αισθητική και τρόπος ζωής

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της αισθητικής της είναι ο πολυτελής τρόπος ζωής. Αυτό σημαίνει πως περιβάλλεται σχεδόν πάντα από κομψά πράγματα, είτε πρόκειται για μια τσάντα είτε για ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τα ταξίδια, πετάει συνήθως σε first class και μένει σε πολυτελή ξενοδοχεία και απολαμβάνει τα αντίστοιχες υπηρεσίες όπως spa ή νοικιάζει κάποιο ιστιοφόρο.

Η #RangeRoverMom αποτελεί ένα σύμβολο κύρους. Ακολουθεί έναν τρόπο ζωής που αντανακλά αυτοπεποίθηση ενώ απολαμβάνει να είναι το κέντρο της προσοχής.

Μόδα και στυλ

Ένα από τα βασικά στοιχεία της αισθητικής της είναι η μόδα και το στυλ. Αυτό σημαίνει πως ντύνεται με έναν τρόπο που είναι ταυτόχρονα άνετος και κομψός, με έμφαση σε υψηλής ποιότητας υφάσματα. Σκεφτείτε καλοραμμένα σακάκια, πουλόβερ από κασμίρ και ντελικάτα κοσμήματα. Τα αξεσουάρ όπως παπούτσια, γυαλιά ηλίου, τσάντες και ρολόγια καθίστανται σημαντικά για την ολοκλήρωση του look.

Οι μαμάδες αυτές δεν περιορίζονται μόνο σε μία συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ή κοινωνική τάξη αλλά αντιπροσωπεύουν έναν τρόπο σκέψης που αξιολογεί την κομψότητα, την ευημερία και στην ουσία συμπυκνώνουν μια μοναδική ταυτότητα της κοινωνίας.

Ο αντίκτυπος

Μπορεί αυτό το hashtag να έχει τους επικριτές του, αλλά χρειάζεται να αναγνωρίσουμε πως έχει απήχηση δεδομένης της επιθυμίας των γυναικών είτε για στυλ είτε για branding. Οι #RangeRoverMoms αντιπροσωπεύουν έναν τρόπο σκέψης ο οποίος αξιολογεί τον συνδυασμό της πολυτέλειας και του τρόπου ζωής.

Η αντίληψη του να είσαι μία από αυτές μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Ορισμένες μπορεί να την αντιλαμβάνονται ως θετική αναπαράσταση επιτυχίας και γυναικείας ενδυνάμωσης ενώ άλλες μπορεί να τη συνδέουν με το υλισμό. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε ότι τα ατομικά κίνητρα και οι συνθήκες διαφέρουν.

Καταλήγοντας, αξίζει να επισημανθεί πως η τάση προς τον άκριτο μιμητισμό γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική όταν η χρήση των κοινωνικών μέσων συμβαίνει αλόγιστα και καταλήγει πρώτιστο μέλημα μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved