Το tip της μαμάς: Τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε σε πλαστικό τάπερ

Μπορεί να έχετε δεκάδες πλαστικά τάπερ φαγητού, ωστόσο ορισμένες τροφές δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε αυτά.

Το tip της μαμάς: Τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε σε πλαστικό τάπερ
Bigstock

Οι πλαστικές σακούλες τροφίμων και τα τάπερ χρησιμοποιούνται ευρέως για την αποθήκευση μαγειρεμένων φαγητών και ωμών τροφών.

Επίσης, χρησιμεύουν για να φυλάξουμε φαγητό στο ψυγείο ή την κατάψυξη και φυσικά για να πάρουμε μαζί μας το κολατσιό στη δουλειά.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μερικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε σε πλαστικό. Κι αυτό γιατί, τα πλαστικά υλικά που έρχονται σε επαφή με ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μεταφέρουν τοξικές ουσίες και ενδέχεται να συνιστούν κίνδυνο για την υγεία.

ragismeno-avgo.jpg

Ωμά αβγά

Τα ωμά αβγά και τα τρόφιμα που τα περιέχουν, όπως η μαγιονέζα, δεν πρέπει να φυλάσσονται σε πλαστικό δοχείο καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης με σαλμονέλα ή E. coli. Ο μόνος τρόπος για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα ωμά αυγά είναι σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο.

Μαγειρεμένο κρέας

Ο λόγος που δεν πρέπει να αποθηκεύετε μαγειρεμένο κρέας σε πλαστικά τάπερ είναι ότι αλλοιώνεται η γεύση του και παράλληλα μειώνεται η θρεπτική του αξία.

soupa-me-liges-thermides.jpg

Μαγειρευτά και σούπες

Αποφύγετε να αποθηκεύετε μαγειρευτά και σούπερ σε τάπερ εντός ή εκτός ψυγείου αν είναι ζεστά καθώς υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν βακτήρια. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε τα συγκεκριμένα φαγητά να κρυώσουν και στη συνέχεια να τα βάλετε στα πλαστικά τάπερ.

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα πλαστικά δοχεία δεν είναι ο ιδανικός τρόπος αποθήκευσης γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος βακτηριακής μόλυνσης. Τα πλαστικά δοχεία είναι ευαίσθητα στις αλλαγές θερμοκρασίας , επιταχύνοντας τη διάσπαση των συστατικών των προϊόντων. Οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγετε κεραμικές ή γυάλινες συσκευασίες για τη φύλαξη των γαλακτοκομικών προϊόντων.

giaourti.jpg

Σαλάτα με ντρέσινγκ

Οι σαλάτες με ντρέσινγκ καλό είναι να φυλλάσονται σε ένα γυάλινο κι όχι πλαστικό μπολ. Ειδικά αν το ντρέσινγκ περιέχει μαγιονέζα ή άλλη κρέμα που έχει ως συστατικό αβγό, γάλα, κ.ο.κ.

Με πληροφορίες από steptohealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved