Χριστίνα Μπόμπα: Νέα δραστηριότητα για τις δίδυμες - Ξεκίνησαν τένις

Τα Τανιμανιδάκια  εκτός από κολυμβητήριο κάνουν και μαθήματα τένις.

Χριστίνα Μπόμπα: Νέα δραστηριότητα για τις δίδυμες - Ξεκίνησαν τένις

Η Χριστίνα Μπόμπα με τον Σάκη Τανιμανίδη θέλουν για τις κόρες τους το καλύτερο. Γι΄αυτό και φροντίζουν να τις δίνουν όσα ερεθίσματα μπορούν καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Η Αριάνα και η Φιλίππα λοιπόν, ξεκίνησαν πρόσφατα παιδικό σταθμό ενώ ως δραστηριότητες οι γονείς τους έχουν επιλέξει το κολυμβητήριο και εσχάτως το τένις.

mpompa-me-kores-(1).jpg

Η μαμά Χριστίνα δημοσίευσε χθες μια φωτογραφία με την Αριάνα να κρατά μια παιδική ρακέτα, σχολιάζοντας: «Ξεκινάμε τη βδομάδα με τένις».

mpompa-xristina.jpg

Ποια τα οφέλη του τένις στα παιδιά;

Το τένις δεν είναι απλώς ένα άθλημα για το παιδί. Είναι ένα σπορ, που μαθαίνει το παιδί να έχει αυτοέλεγχο και αυτοσυγκέντρωση. Μέσα από τα παιχνίδια και τις φυσικές ασκήσεις, ένα παιδί αναπτύσσει δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία και αντοχή ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η κινητική ανάπτυξη και ο σωστός νευρομυικός συντονισμός.

Το τένις μεταξύ άλλων μπορεί να διδάξει σε ένα παιδί υπευθυνότητα, κοινωνικότητα και δημιουργικότητα.

Επίσης ενισχύει τον αυτοέλεγχο, την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση ενός παιδιού ενώ τα βοηθάει να έχουν υπομονή μέσα και έξω από το γήπεδο.

Επίσης το τένις είναι ένα άθλημα που ενισχύει τη διάθεση για ευγενή άμιλλα και ταυτόχρονα πειθαρχία, στοιχεία που έχουν ως αποτέλεσμα και τη βελτίωση της μαθησιακής τους ικανότητας. Δηλαδή το τένις, εκτός από την ψυχαγωγία εκγυμνάζει το σώμα και το μυαλό.

Και αυτό γιατί εντέλει απαιτεί υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης, έλεγχου, παρατηρητικότητας και τέλειο συντονισμό νοητικής και σωματικής ικανότητας.

Παιχνίδι και διασκέδαση

Οι δίδυμες όμως έχουν άφθονο χρόνο για παιχνίδι και οι γονείς τους επιδιώκουν να βρίσκουν συνεχώς νέα πράγματα για να περνούν καλά.

Έτσι, εκτός από την παιδική χαρά, το messy play, τη ζωγραφική, τα παραμύθια, της αφήνουν να αυτοσχεδιάζουν και κυρίως να χαίρονται τη φύση.

xristina-mpompa-kores-paixnidia-(1).jpg

Χθες, λοιπόν που έβρεξε, η μία εκ των δύο διδύμων άρχισε να τσαλαβουτά στα νερά.

«Όταν βρέχει, ώρα για χοροπήδημα στους νερόλακους», έγραψε η Χριστίνα Μπόμπα, κι εμείς θυμηθήκαμε τα παιδικά μας χρόνια.

mpompa-xristina1.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved