Ανίτα Μπραντ: Ο μικρός της γιος «τρελαίνεται» για παιδικά παραμύθια

Έχει τόσα πολλά στο σπίτι που δεν ξέρει ποιο να πρωτοδιαλέξει.

Ανίτα Μπραντ: Ο μικρός της γιος «τρελαίνεται» για παιδικά παραμύθια

O μικρός γιος της Ανίτας Μπραντ και του Χάρη Χριστόπουλου είναι 9 μηνών και αρχίζει σιγά σιγά να διευρύνει τα ενδιαφέροντά του.

Δεν τον ενδιαφέρουν μόνο τα παιχνίδια και οι βόλτες αλλά και κάθε τι που του κάνει εντύπωση. Κι επειδή στο σπίτι υπάρχουν πολλά παιδικά βιβλία ο μικρός Νικόλας, άρχισε να τα «ξεφυλλίζει».

anita-mprant-(9).jpg

Η Ανίτα Μπραντ τα έχει τοποθετημένα σε σημείο που μπορούν τα παιδιά της να τα παίρνουν ανά πάσα στιγμή.

Όταν λοιπόν ο Νικόλας πήγε να πάρει ένα παραμύθι η μαμά τον απαθανάτισε και μοιράστηκε με τους ακολούθους της την ακόλουθη φωτογραφία, σχολιάζοντας: «Διάβασμα από νωρίς νωρίς».

anita-brant-gios-diavazei.jpg

Γιατί πρέπει να διαβάζουμε παραμύθια στα παιδιά;

Η Virginia Havilant είπε: «Θα υπήρχε πλήρης στασιμότητα σ’ όλες τις επιστήμες και στη τέχνη, δίχως την αχαλίνωτη φαντασία δημιουργικών ανθρώπων που, όπως φαίνεται, επηρεάστηκαν διαβάζοντας παραμύθια στην παιδική τους ηλικία».

Τα παραμύθια:

1. Διευρύνουν τον κόσμο εμπειριών του παιδιού, δίνοντας του, ταυτόχρονα και με έναν φυσικό και αβίαστο τρόπο, σημαντικές πληροφορίες για την πολιτισμική του κληρονομιά.

2. Καλλιεργούν τη φαντασία που δίχως αυτήν δεν είναι δυνατόν να προκύψει κάτι καινούργιο και δημιουργικό.

3. Εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο του παιδιού, ενισχύουν την αφηγηματική του ικανότητα και γενικότερα τη δυνατότητα έκφρασής του.

4. Ενδυναμώνουν την ενσυναίσθηση καθώς και την ικανότητα συγκέντρωσης του παιδιού. Το δεύτερο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ιδιαίτερα με παιδιά που έχουν δυσκολίες διάσπασης προσοχής ή/και υπερκινητικότητας.

5. Διασκεδάζουν και δίνουν την ευκαιρία στο παιδί να έρθει σε επαφή και να διαχειρίζεται πολλά και έντονα συναισθήματα.

6. Δείχνουν τρόπους αντιμετώπισης και επίλυσης διαφόρων δύσκολων καταστάσεων και καλλιεργούν βασικές ηθικές αξίες και αρχές.

Η ζωή με τα δυο παιδιά

Η make up artist και επιχειρηματίας Ανίτα Μπραν παραχώρησε μία συνέντευξη της εκπομπή «Ελένη», όπου μίλησε για την μητρότητα και τις φιλίες.

anita-mprant-gios-(2).jpg

Για τον ερχομό των δύο παιδιών στην ζωή της και του συζύγου της, Χάρη Χριστόπουλου, ανέφερε: «Τα παιδιά έχουν δυο γονείς. Όπως δεν θέλω να μου απαγορεύει κάτι να κάνω με τα παιδιά ο Χάρης, έτσι δεν του απαγορεύω κι εγώ. Με τον ερχομό του δευτέρου παιδιού νιώσαμε κούραση, νευρικότητα, εξάντληση».

anita-mprant-mikros-nikolas.jpg

Μάλιστα παραδέχθηκε: «Όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδί άλλαξε ο τρόπος που έβλεπα τη μαμά μου. Μέχρι τότε δεν είχα ιδέα τι πέρασε για να μας μεγαλώσει».

Όσον αφορά στο τομέα της φιλίας κι αν αυτές έχουν αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου δήλωσε: «Υπάρχει μια μεγάλη λίστα ανθρώπων που αποδείχτηκε -υστέρα από πολλά χρόνια- ότι δεν ήταν φίλοι μου. Όταν σταμάτησα να δίνω σε κάποιους «φίλους» αυτό που ήθελαν από εμένα, έπαψαν να είναι φίλοι μου».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved